Ingredients
-
400 g zalmfilet
-
1/2 limoen
-
peper en zout
-
1 roze pompelmoes
-
2 citroen
-
1 navelsinaasappel
-
100 g suiker
-
100 g water
-
30 g + 3 eetlepels voor de dressing witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
1 bosje kervel
-
1/2 eetlepel honingmosterd
-
1 eetlepel suikersiroopzie recept
-
verse dille
Directions
Een verfrissend en feestelijk voorgerechtje van zalmtartaar met citrusvruchten, kervelslaatje en zoete mosterddressing. Een recept dat mee verhuisd is van mijn oude blog. De presentatie mag wat moderner, maar de smaken blijven goed.
Tip: De dressing werd gemaakt met een mosterd waaraan reeds balsamicoazijn en honing werd toegevoegd. Je kunt dit vervangen door ½ el mosterd, 1 tl honing en 1 el balsamicoazijn.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Breng de suiker, 30 g wijnazijn en het water aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schil de citrusvruchten met een mes, zodat het vruchtvlees zichtbaar wordt en snijd de segmentjes los. Doe elke soort apart in een afsluitbaar schaaltje, overgiet met het suikermengsel en zet dit minstens 3 uur in de koelkast. |
2
Done
|
Maak de dressing door alle ingrediënten goed onder elkaar te roeren, breng op smaak met peper en zout. Giet de citrusvruchten door een fijne zeef, maar vang 1 el siroop op om bij de dressing te voegen. Hak de zalm met een scherp mes tot een tartaar (niet te fijn en niet te grof), doe in een kom, meng het limoensap eronder en breng op smaak met peper en zout. Doe 1 el olijfolie, een beetje peper en zout in een kom en meng hieronder de kervel. Verdeel de zalm met behulp van een metalen vormpje over de borden, werk af met de kervel, de citrusvruchten en de dressing. |