Ingredients
-
1 kleine broccoli
-
1 kopje doperwten
-
1 klont Alpro margarine om te bakken
-
1/2 citroen
-
2 eetlepels hazelnotenMogen ook cashewnoten zijn of een mix van de 2
-
peper en zout
-
200 g krielaardappelen
-
gedroogde kruiden (oregano, rozemarijn, tijm ...)
-
een flinke scheut olijfolie
-
2 bio eieren
-
1 eetlepel natuurazijn
Directions
Terug van weggeweest. Onze koffer is al uitgepakt. De wasmachine draait op volle toeren en onze huisdieren zijn blij dat we terug thuis zijn van onze vakantie in Zweden. Voor ons is het weer even wennen, al ben ik gisteren opnieuw beginnen werken. Guy mag nog twee weken vullen met klusjes, tuinieren, relaxen enz. Over tuinieren gesproken … de plensbuien van de afgelopen weken hebben de moestuin goed gedaan. Alleen is de broccoli een beetje doorgeschoten en dat levert taaiere stengels op. Ik heb het erop gewaagd en de broccoli was eigenlijk nog heel lekker. Een beetje vezels eten kan trouwens geen kwaad 😉 Deze broccoli met krieltjes, noten en gepocheerd ei zijn een volwaardig vegetarisch gerecht, maar vlees- of viseters kunnen het eitje vervangen door een stukje vlees of vis.
De broccoli heb ik samen met de erwten kort gekookt en afgewerkt met gebruinde boter en geroosterde noten. Daarbij kwamen nog krieltjes uit de oven en een gepocheerd ei.
Misschien lust je ook deze broccoli met gevulde shiitakes.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De krieltjesVerwarm de heteluchtoven op 200°. Was en droog de krieltjes en halveer ze. Doe ze in een ovenschotel of leg ze op een bakplaat. Giet de olijfolie en de kruiden erover en meng goed zodat de olie rondom zit. Plaats in de oven en bak ca. 15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn. |
2
Done
|
De broccoliKook of stoom de broccoli beetgaar en doe op het einde de erwten erbij. Voeg een beetje zout toe aan het kookwater. Rooster intussen de noten in een droge koekenpan. Smelt de boter, schep het witte schuim eraf en laat verder tot lichtbruin kleuren. Neem van het vuur en voeg een beetje citroensap toe. |
3
Done
|
De gepocheerde eierenBreek de eitjes elk apart in een kopje. Breng een ruime kookpot met water en azijn aan de kook. Zet het vuur iets lager en roer met een lepel of klopper een kolk in het water. Laat hierin het eitje zachtjes in het water glijden. Laat 1 à 2 minuten zachtjes koken tot het eiwit gestold is en de dooier nog lopend is. Schep met een schuimspaan uit het water en doe hetzelfde met het tweede ei. |
4
Done
|
Schik alles op (verwarmde) borden. |