Ingredients
-
groene linzenPuy linzen of beluga ...
-
1/2 sjalot
-
3 eetlepels kappertjes op azijn
-
6 cocktail augurkjes op azijn
-
1 + 4 tomaatontpit en ontveld
-
6 basilicumblaadjes
-
olijfolie extra vergine
-
1 scheutje witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
peper en zout
-
fleur de sel
-
enkele plukjes rucola
-
4 bio eieren
-
1 snuifje oregano gedroogd
-
1 scheut natuurazijn
-
enkele schilfers parmezaan
Directions
Steps
1
Done
|
Kook de linzen gaar en giet ze daarna af. Meng de sjalot, kappertjes, augurkjes, tomaat basilicum en olijfolie onder de linzen. Breng op smaak met een zout en peper. Laat 30 minuten marineren. Schik de salade op 4 bordjes, werk af met de rucola, parmezaan, gepocheerd ei en de gedroogde tomaatjes. |
2
Done
|
De 4 ontvelde en ontpitte tomatenpartjes bestrooi je met grof zout, oregano en een beetje olijfolie, vervolgens ‘droog’ je ze een uurtje op 100° C. Het gerechtje werd afgewerkt met enkele druppels lekkere olijfolie. |
3
Done
|
Breng water aan de kook met een scheut azijn. Breek de eieren één voor één in een kopje of kommetje en laat ze voorzichtig in het bijna kokende water glijden. Schep het ei uit het water en leg op een zuiver keukendoek. |