Ingredients
-
250 g pasta met citroen en peperOil and Vinegar)
-
200 g troskerstomaatjes
-
olijfolie
-
1 scheutje droge witte wijn
-
1 snuifje rietsuiker
-
1 teentje look
-
2 - 4 makreelfilets met vel
-
peper en zout
-
enkele basilicumblaadjes
Directions
Na twee schitterende warme zonnige weken vakantie probeer ik vandaag, met een beetje tegenzin, de draad weer op te pikken. Morgen begint pas mijn eerste officiële werkdag, maar vandaag wordt er vooral opgeruimd, gewassen, gestreken en boodschappen gedaan. Gisterenavond heb ik nog net wat in elkaar kunnen flansen met de ingrediënten die in huis waren, maar vandaag was de voorraadkast/koelkast zo goed als leeg, tenminste wat verse ingrediënten betreft. In plaats van, na de vakantie de gebruikelijke portie Belgische frietjes te gaan halen bleef ik gisteren in de Zuiderse, zonovergoten sfeer met deze pasta met kerstomaatjes en makreel. De pasta (met citroen en zwarte peper) zat in een geschenkenmand van Oil & Vinegar, een cadeautje van een vriendin en de makreel lag in de diepvriezer, die heeft een vriend van mij een poosje geleden zelf gevangen.
Steps
1
Done
|
Kook de pasta al dente en maak intussen de saus door olie te verwarmen en hierin de knoflook zachtjes te bakken. Voeg de tomaatjes toe en laat op een middelmatig vuur enkele minuten garen, giet de witte wijn erover en beng aan de kook. Zodra de wijn lichtjes is ingekookt het vuur weer lager zetten tot de tomaatjes zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout, roer er een flinke scheut extra vergine olijfolie onder en de fijn gesneden basilicum. Indien de saus te droog is, kan je nog een scheutje pastakookwater toevoegen. Let op! Dit is geen dikke tomatensaus, maar een eerder bouillon/olieachtige substantie. |
2
Done
|
Verwarm een grillpan en bestrijk deze met wat oliefolie. Grill hierin de met peper en zout bestrooide makreelfilets, eerst aan de velkant en dan aan de andere kant. Meng de pasta onder de kerstomaatjes saus, schik over twee borden en werk af met de makreelfilets en een takje basilicum. |