Ingredients
-
5 raapjes
-
300 ml gevogeltefond
-
5 takjes tijm
-
1 eetlepel vloeibare honing
-
ongezouten boter
-
peper en zout
-
1 - 2 eendenborstfilets (magrets)
-
kriekenbier
Directions
De nazomer, eindelijk! Jullie verklaren mij waarschijnlijk voor gek, maar over een maand breekt ‘mijn kookseizoen’ weer aan. Hier alvast een klassiek voorsmaakje: eendenborstfilet met jus van kriekenbier en raapjes
Lekker met aardappelgratin of aardappelkroketjes. Châteauneuf-du-Pape (Rhône) of misschien kriekenbier (ben zelf zo geen bierdrinker, tips zijn welkom)
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de raapjes en snijd deze in vier. Doe ze in een braadpan of hapjespan met hoge rand, voeg de kippenbouillon toe, de tijm, honing en boter. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan ca. 6 minuten zachtjes koken. Haal het deksel van de pan en laat verder koken tot het vocht ingekookt is en de raapjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. |
2
Done
|
Dep de filets met keukenpapier droog, snijd de velkant kruiselings in met een scherp mes en bestrooi met peper en zout. Verhit een droge pan en leg de filets met de velkant naar beneden en laat ca. 6 minuten bakken op middelhoog vuur. Draai de filets om en bak nogmaals ca. 3-4 minuten. Haal het vlees uit de pan en laat het enkele minuten rusten op een warme plaats. Giet het braadvocht uit de pan en blus de pan met het kriekenbier en de fond en laat inkoken tot een de dikte van een jus is bekomen. Breng op smaak met peper, zout en roer er een klontje boter onder. Snijd het vlees aan en serveer met de jus en de raapjes. Werk eventueel af met een takje tijm. |