Ingredients
-
De crème van wortel en sinaasappel
-
4 dikke wortelen
-
1 navelsinaasappel
-
1/2 cm verse gember
-
peper en zout
-
100 g boter boter
-
De rösti
-
4-5 dikke vastkokende aardappelen
-
1 bio ei
-
margarine of boter
-
nootmuskaat
-
peper en zout
Directions
Guy is verzot op eend en omdat de liefde van de man door de maag gaat, maak ik dat regelmatig. 😉 Koken is voor mij creëren en experimenteren, vandaar dat ik zelden twee keer hetzelfde maak. Deze bereiding van eendenborst met crème van wortel en sinaasappel verschilt niet veel van de andere eendenborstrecepten op deze blog, maar er worden wel weer nieuwe elementen toegevoegd en ingrediënten weggelaten.
Eend is op zich nogal vet, dus kan het een zoete begeleiding verdragen. Klassiek is de combinatie met sinaasappel, denk aan canard a l’orange. Hier combineer ik de sinaasappel met wortel en een vleugje gember. De bramen gaan deels in de portsaus en dienen als afwerking, net als de chips van (kale) boerenkool. Verder kwam er nog lente-ui bij en een aardappel rösti.
De meeste elementen van dit gerecht vind je elders op de blog, zie de aanklikbare links. Enkel de crème van wortel en sinaasappel en de aardappel rösti beschrijf ik hieronder.
Lees hier hoe je de eend bereidt. Het recept voor de saus vind je hier. De chips van boerenkool maak je makkelijk volgens dit recept. De lente-ui wordt kort gegrild in een grillen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De crème van wortel en sinaasappelSchraap de wortelen en verwijder de uiteinden, snij in grove stukken en kook in licht gezouten water. Pureer de uitgelekte wortelen met het sap van de sinaasappel, geraspte gember en de boter tot een gladde romige crème. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot gebruik. |
2
Done
|
De aardappel röstiRasp de geschilde aardappelen en meng met het losgeklopte ei. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Verhit een klontje boter of margarine in een middelgrote pan. Verdeel het aardappelmengsel over de pan, druk lichtjes aan en bak goudbruin en gaar aan beide zijden. Snij daarna met een kleine ring gelijke rondjes uit. Je kunt ook in plaats van één grote rösti kleintjes bakken. Bak dan telkens een goede eetlepel vol aardappelmengsel in de boter. |