0 0
Romige worteltjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 g gedroogd eekhoorntjesbrood (geweekt)
ongezouten boter
1 kg wortelen
1/2 citroen
nootmuskaat
peper en zout
240 ml room
2 eetlepels fijngesneden bieslook

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Romige worteltjes

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Soms maak ik worteltjes op de klassieke wijze klaar. Gestoomd of gekookt met een klontje boter, wat kruiden en eventueel een beetje honing. Nog vaker maak gaar ik ze in de oven, maar dit recept voor romige worteltjes vond ik in een oud Italiaans kookboek. Worteltjes met room en gedroogd eekhoorntjesbrood, je kunt ook melk gebruiken in plaats van room. Ik gebruikte 1/2 room en ½ melk. Je moet alleen opletten dat het geheel niet gaat schiften.

Meer recepten met wortelen vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Photo by David Holifield on Unsplash

Steps

1
Done

Zeef de paddenstoelen en vang het weekwater op voor het geval de saus te dik is, dan kan je die hiermee aanlengen. Hak de paddenstoelen fijn. Verwarm de boter in een steelpan en stoof hierin de wortelen 10 minuten op een middelmatig vuurtje. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Voeg de paddenstoelen toe en roer de room erdoor. Dek de pan af en laat op een zacht vuurtje koken tot de room gedeeltelijk gereduceerd is. Als de saus te dik is kan je wat weekwater van de paddenstoelen toevoegen. Serveer met fijngehakte bieslook.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
pittige mosselen
previous
Pittige mosselen
next
Shiitakerisotto
pittige mosselen
previous
Pittige mosselen
next
Shiitakerisotto

Add Your Comment