Coquilles met frisse erwtencrème
Deze coquilles met frisse erwtencrème dateren van lang geleden, maar het is een heerlijke klassieker die ik toch mee overgenomen heb naar deze blog.
Het is niet de eerste keer dat ik erwten met coquilles (Sint-Jakobsvruchten) combineer, maar dit keer toch weer op een andere manier. Ondanks het feit dat ik mijn menuutje voor die avond al helemaal had uitgewerkt, liet ik me ’s ochtends toch verleiden door mooie, verse coquilles. Het zou een mini voorafje of een aperitiefhapje worden. Een half uurtje voordat onze gasten aan de deur stonden wist ik nog steeds niet wat ik ermee zou doen. Na een blik in de koelkast en de diepvriezer besloot ik ze nogmaals te combineren met erwtjes.
Hoe maak je het?
Ik nam een handvol diepvrieserwtjes, kookte ze kort gaar, deed ze in een mengbeker met een klontje boter, enkele verse muntblaadjes, peper en een flinke scheut kippenbouillon. Vervolgens pureerde ik het geheel tot een gladde coulis. De coquilles werden in een beetje boter gebakken en gekruid met peper en zout.
Zin in meer coquilles, kijk dan hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!