Ingredients
-
500 g rundstoofvlees
-
boter
-
3 wortelen
-
1 stukje knolselderij
-
4 glazen rode wijn
-
1 teen look
-
1 ui
-
1 blik tomatenstukjes
-
2 takjes rozemarijn
-
4 gemalen kruidnagels
-
peper en zout
Directions
Jaren geleden vertoefde ik regelmatig in Italië en de Italiaanse keuken was lang een inspiratiebron. Ook bij dit zuiders getint stoofpotje dat wat weg heeft van stoofvlees, maar ook van Boeuf Bourguignon en Stinco. Het is een recept dat ik overnam van mijn oude blog. Een blijvertje dus. 😉
26/01/209: Ik ben sinds gisterenavond weer terug uit Italië en blijf met mijn recept van vandaag nog een beetje in de sfeer. Het is geen typisch Italiaans gerecht, maar een eigen creatie die met de rozemarijn en tomaat een beetje zuiders aandoet. Dit gerecht serveerde ik met een eenvoudige salade (witlof, appel en veldsla) en ovenaardappelen.
Misschien lust je dit mediterraan stoofpotje met kip ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200°. Bak het vlees in een beetje boter aan alle zijden bruin en schep het over in een vuurvaste ovenschaal. Doe opnieuw wat boter in de pan en stoof hierin kort de in gesneden ui, look, knolselderij en wortel. Voeg de tomatenstukjes, rozemarijn, kruidnagel, peper en zout toe. Overgiet vervolgens met de rode wijn, breng aan de kook en voeg bij het vlees. Doe het deksel op de schaal en laat minstens 2 uur op 200° garen. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is en voeg desnoods nog wat wijn of water toe. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Serveer met ovenaardappeltjes, aardappelpuree of frietjes naar keuze. |