Ingredients
-
de albondigas
-
1 sjalot
-
500 g kippengehakt
-
1 teentje look
-
peper en zout
-
1 snuifje kaneelpoeder
-
1 klontje boter
-
olijfolie
-
de saus
-
1 blik tomatenstukjes
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
1 flinke scheut sherry
-
peper en zout
-
1 mespunt gerookt paparikapoeder
-
10 groene olijven
Directions
Als je regelmatig Spaanse tapas eet, dan heb je zeker al Albondigas gegeten. Dat zijn gehaktballetjes in tomatensaus. Gisteren maakte ik deze albondigas met kip. Je kunt uiteraard ook ander gehakt nemen, als je dat wilt. In de tomatensaus zitten stukjes olijf, sherry en een snuifje gerookt paprikapoeder, wat het sausje extra veel smaak geeft.
Wij aten dit als hoofdgerecht met patatas bravas en een Italiaanse caponata met selderij (recepten volgen). Je kunt de 3 gerechten natuurlijk ook als tapas serveren.
Zijn deze albondigas met kip niets voor jou, omdat je veggie eet? Dan kan deze vegetarische gehaktballetjes gebruiken. Vegans kunnen de parmezaan dan weer vervangen door vegan parmezaan.
Steps
1
Done
|
De albondigasSnipper de look en sjalot heel fijn en doe samen met het gehakt in een kom. Voeg zout, peper en een snufje kaneel toe en vermeng het geheel goed. Draai er gehaktballetjes van en bak ze goudbruin (ca. 15 min.) in de boter met een scheutje olijfolie. |
2
Done
|
De sausSnipper de ui fijn. Verhit de olie in een pan en bak de ui in ongeveer 3 minuten glazig. Voeg de tomatenstukjes, sherry en tomatenpuree toe en een half blik water. Laat ca. 10 op een zacht vuurtje pruttelen, zonder deksel. Breng op smaak met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Snij intussen de olijven in plakjes en roer ze door de saus. Laat nog 5 minuten meepruttelen. |
3
Done
|
Serveer de warme gehaktballetjes in een kom en giet er de warme saus over. |