Ingredients
-
8 citroenkoekjes zonder suiker
-
250 ml slagroom
-
25 g Tagatesse
-
250 g mascarpone
-
150 g lemon curd zonder suiker
-
125 g blauwe bessen
Directions
[avatar user=”Guy” /]
Een zoet dessert zonder suiker, dat klinkt goed hè? Voor dit suikervrij dessert met citroen mascarpone en blauwe bessen gebruikte ik Tagatesse. Dit is suikervervanger op basis van Tagatose, dat van natuurlijke oorsprong is. De smaak lijkt, in tegenstelling tot stevia, echt wel op suiker, m.a.w. veel lekkerder. Goed nieuws voor diabetici, want Tagatesse scoort zeer laag op de glycemische index. Voor de koekkruimels gebruikte ik de suikervrije citroen-yuzu koekjes van Céréal
Op zich is er weinig werk aan dit suikervrij dessert met citroen mascarpone en blauwe bessen. Alleen kruipt er een beetje tijd (25 minuten) in de lemon curd, maar die kan je wel enkele dagen op voorhand maken. Het recept staat hier.
Let op! Wanneer je dit dessert toch met gewone suiker wilt maken, verdubbel dan de hoeveelheid ‘suiker’. Tagatesse is nl. dubbel zo zoet als suiker. 1 eetlepel suiker = 1/2 eetlepel Tagatesse.
Meer zoet vind je hier.
Wil je niets missen? Volg onze kook-, leef- en genietmomenten op Facebook of Instagram. Als je lid wordt van onze Facebookgroep krijg je er nog nuttige tips en interessante links bovenop.
Steps
1
Done
|
Verkruimel de koekjes en verdeel over 4 glaasjes of schaaltjes. Meng de slagroom en de tagatesse in een kom en klop met de mixer stijf. Voeg de mascarpone toe en klop verder. Voeg de lemon curd toe en meng alles goed door elkaar met de mixer. Doe dit mengsel eventueel over in een spuitzak. Bewaar het mengsel tot gebruik in de koelkast. |
2
Done
|
Verdeel het mascarpone mengsel over de glazen en werk af met de blauwe bessen. |