Ingredients
-
Een flinke bos snijbietCa. 300 g
-
100 g gerookte Spekblokjes
-
50 g gekookte doperwten
-
50 g dubbel gedopte, gekookte tuinbonen
-
1 sjalot
-
1 teentje look
-
1 scheut olijfolie
-
50 g geraspte parmezaan
-
3 bio eieren
-
150 ml kookroom
-
peper en zout
-
1 takje dragon
Directions
Lust jij graag groentetaartjes of quiches, maar ben je gluten intolerant? Dan is deze glutenvrije quiche met snijbiet wat voor jou. De bodem is gemaakt van glutenvrij bladerdeeg van Schär. Het deeg is niet zo schilferig dan traditioneel bladerdeeg, maar ik was wel blij met het resultaat. De vulling bestaat uit regenboog snijbiet (kan je vervangen door spinazie of andijvie) erwtjes, tuinbonen, gerookt spek (kan weggelaten worden) en natuurlijk ei. In principe kan je er allerlei groenterestjes in verwerken.
Het is een hoge quiche geworden, want het bladerdeeg van Schär is nl. vierkant en ik kreeg er niet één grote taart uit. Bij Bioplanet vond ik enkele weken later glutenvrij bladerdeeg van Biobleud , eigenlijk nog lekkerder en bovendien Bio.
Deze glutenvrije quiche met snijbiets is met een slaatje erbij voor 2 personen voldoende als hoofdgerecht. Als hapje voor voorgerecht kunnen er 4 tot 6 mensen van genieten.
Misschien lust je deze quiche met tomaat, chorizo en feta ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Was de snijbiet en snij de stelen in stukken van ca. 2,5 cm en de bladeren grof. Snij de sjalot en look fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan of wok en bak hierin het spek. Schep het spek eruit en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Doe opnieuw een beetje olie in de pan of wok en roerbak hierin de stelen en sjalot gedurende 2 à 3 minuten, doe de look erbij en ook de grof gesneden balderen en roerbak nog zo’n 2 minuten. Bren op smaak met peper en zout. |
2
Done
|
Bekleed een bakvorm met bakpapier en vervolgens met het deeg. Verdeel de spekblokjes + groenten over de bodem. Klop de eieren los met de room, voeg parmezaan toe en breng op smaak met peper en zout en de fijngesneden dragonblaadjes. Giet het mengsel over de groenten, maar zorg ervoor dat de vulling niet to aan de rand komt, want tijdens het bakken gaat die nog omhoog komen. |
3
Done
|