Ingredients
-
10 grote gepelde tijgergarnalen
-
2 limoenen
-
1 sinaasappel
-
1/4 komkommer
-
1/2 kleine rode ui
-
1 (of 2) jalapeños of andere opgelegde groene pepersafhankelijk van hoe pittig je het wilt
-
12 troskerstomaatjes
-
1 avocado
-
peper en zout
-
enkele takjes koriander
-
2 eetlepels mayonaise
-
1 theelepel sriracha
-
1 klontje lookboter
-
4 kleine maïstortilla's
Directions
Vandaag gaan we de Mexicaanse toer op met deze frisse ceviche van scampi en avocado en maïstortilla. Dit is geen origineel recept, maar wel heel lekker. Vooral heel fris en ideaal voor warme zomerdagen. Je kunt deze ceviche serveren als hapje, tapa, voorgerecht of zoals wij deden als zomers hoofdgerecht. Grote eters zullen er misschien niet genoeg aan hebben.
Ceviche is van oorsprong een visgerecht uit Latijns-Amerika, waarin rauwe vis wordt verwerkt. Door het zure sap van limoen (of citroen) toe te voegen aan rauwe vis, gaat deze lichtjes garen. Net zoals bij sushi is het belangrijk om met super verse vis te werken. In deze ceviche worden scampi of garnaalstaarten verwerkt, die op voorhand kort gekookt worden. Je kunt er tortillachips of nacho’s bij serveren, maar ook een taco mee vullen of een maïstortilla mee bedekken, zodat je een soort taartje krijgt.
De avocado zorgt voor een romige textuur, de jalapeños of andere opgelegde groene pepers zorgen voor de pit en de limoen voor een heerlijk zuurtje. Er zit altijd koriander in dit gerecht, maar niet iedereen is daar een zot van. Je kunt de ceviche eventueel afwerken met plukjes koriander of die vervangen door munt. Deze ceviche is op zich snel klaar, maar hij moet minstens een uurtje trekken.
Zoek je nog een perfect dessert voor hierna, probeer dan zeker deze zomerse ananas met rode vruchten.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Pocheer de gepelde scampi max. 3 minuten in kokend gezouten water. Schep ze uit het water, laat afkoelen en snijd ze dan in 2 of 3. Snipper de ui en snij de pepers fijn en doe die samen met de stukjes scampi in een kom en pers er de limoenen en de halve sinaasappel boven uit. Laat een uurtje in de koelkast trekken. |
2
Done
|
Was de tomaatjes en halveer ze. Spoel de komkommer en snijd in blokjes. Schil de avocado en snij de helft in blokjes en de andere helft in mooie plakjes. Meng de avocado- en komkommerblokjes en de tomaatjes onder de scampi. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat limoensap als het niet zurig genoeg is. |
3
Done
|