Ingredients
-
400g rundsgehakt
-
250g kalfsgehakt
-
1 ui
-
1 ei
-
olijfolie
-
1 kop glutenvrij paneermeel
-
2 blik tomatenstukjes
-
bladpeterselie
-
zout
-
10 muntblaadjes
-
2 blokjes runderbouillon
-
150g feta
-
2 of 3 teentjes look
Directions
Tropische temperaturen vragen om zuiderse gerechten en liefst iets simpels waar weinig werk aan is zoals deze keftedes met feta en tomatensaus. Dit zijn eigenlijk enorm lekkere Griekse gehaktballen. Ik heb er natuurlijk mijn eigen versie van gemaakt, zowel voor de keftedes als voor de tomatensaus. Je kunt in de tomatensaus nog stukjes aardappel laten mee garen, maar dat heb ik niet gedaan. De voorbereiding kost ongeveer een half uur en dan gaan deze keftedes met feta en tomatensaus nog een uurtje in een voorverwarmde oven.
Je kunt bij deze gehaktballetjes Griekse pasta of rijst serveren, maar ook ovenaardappelen of gewoon een eenvoudige Griekse salade.
Liever een tajine? Probeer dan deze Tajine met gehaktballen, feta, tuinbonen en ei.
Voor een vegetarische versie kan je de gehaktballen uit dit recept nemen, voeg er dan voor het kneden de munt en de feta onder.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven op 220°C. |
2
Done
|
Doe vervolgens het gehakt, paneermeel, zout en het ei erbij. |
3
Done
|
Vorm hiervan gehaktballen. (Ik gebruik hiervoor ongeveer 42 g gehakt voor 1 bal). Je krijgt dan ongeveer zestien gehaktballen. |
4
Done
|
Giet een grote scheut olijfolie in een braadpan. Doe er de twee blikken tomatenstukjes bij. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg toe. Pers de look en voeg ook toe. Tot slot nog een klein scheutje water erbij. Laat alles een 5-tal minuutjes zachtjes pruttelen. |
5
Done
|
Leg de gehaktballen in een ovenschaal en overgiet met de saus. Draai alle ballen even rond in de saus zodat ze goed bedekt zijn met de saus. Plaats een uurtje in de oven en draai de gehaktballen na een half uur nog eens om. |
6
Done
|
Wij aten dit met een fris slaatje erbij. Enkele komkommerschijfjes, kerstomaatjes, vinaigrette van olie en witte balsamicoazijn. Afkruiden met een beetje pezo. Flesje rosé ten slotte en ... laat het smaken! |
3 Comments Hide Comments
hey Guy
Jouw gehaktballetjes staan vandaag op het menu…:-) eén vraagje : Hoe lang moeten ze totaal in de oven staan ?
Hallo Anja, dat zijn we blijkbaar vergeten te vermelden. We passen het aan. Ze moeten totaal 1 uur in de oven. Laat het smaken!
Merci 😉