0 0
Goulash

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 g rundstoofvlees
1,5 uien
3 teentjes knoflook
300 ml rode wijn
250 ml runderbouillon
2 eetlepels tomatenpuree
3 kleine laurierblad
1 afgestreken eetlepel komijnpoeder
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
5 eetlepels goulashkruiden (Verstegen)
maïzena

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goulash

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Je hebt goulash en goulash. De ene is superlekker en de andere kan soms stukken beter. Als ik in een frituur een frietje goulash bestel, heb ik 50% kans dat ie gaat smaken of niet. Dat komt natuurlijk omdat iedereen er zijn eigen touch aan geeft. Voor mij moet een goulash vooral vullend zijn. Niet dat je daarna nog honger hebt. Er moet daarom ook voldoende vlees in zitten. En het moet de juiste kleur en smaak hebben. Ik heb al talloze recepten uitgeprobeerd maar steeds weer was het toch niet dat. Tot nu… Dames en heren, ziehier eindelijk een lekker goulashrecept …

Misschien lust je dit Zuiders getint stoofpotje ook wel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be

 

Steps

1
Done

Voorbereiding:

Dep het stoofvlees droog.
Snij de uien en het knoflook fijn.
Los 1 runderbouillonblokje op in 250 ml water.

2
Done

Bereiding:

Neem een kookpot met dikke bodem en laat er olie + beetje boter in heet worden. Voeg het vlees toe en laat even dicht schroeien. Haal het vlees daarna uit de pan en gooi overtollig braadvocht weg.
Giet opnieuw olie in de pan en bak hierin de uien en het knoflook. Strooi er de komijn onder en laat alles bruineren. Doe er nu de tomatenpuree bij en roer goed. Blus met de rode wijn en laat dit een beetje inkoken.
Voeg de bouillon toe. Doe er de goulashkruiden bij en leg het vlees terug in de pan.
Doe de laurierblaadjes erbij en laat alles afgedekt op een zacht vuurtje afgedekt zo een 4 uur sudderen.
Haal de laurierblaadjes eruit en giet het maïzenamengsel (1 eetlepel maïzena en 3 eetlepels water. Goed mengen!) er beetje bij beetje bij.
Klaar. Lekker met verse frietjes en een frisse salade...

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
mosselen met curry
previous
Mosselen met curry
Cajun scampi met frisse salsa
next
Cajun scampi met frisse salsa
mosselen met curry
previous
Mosselen met curry
Cajun scampi met frisse salsa
next
Cajun scampi met frisse salsa

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here