Ingredients
-
1,5 à 2 kg Zeeuwse mosselen
-
1 groene selderijsteel
-
1 dikke ui
-
1 teentje knoflook
-
1 wortel
-
4 eetlepels (restje) currysaus
-
1/3 rode Spaanse peper
-
2 kaffir lime blaadjes (limoenblaadjes)of geraspte limoenschil
-
1 klontje boter
-
peper en zout
Directions
‘Ons bin zuunig’ zegt Guy regelmatig al spottend wanneer we weer iets recupereren. Zijn moeder was Nederlandse dat verklaart de uitdrukking, die eigenlijk een oude reclameleuze is van Zeeuws Meisje margarine. Wij zijn de laatste jaren inderdaad zuinig, maar eerder zuinig op de natuur. En ja, dat scheelt ook in de portemonnee. Voedselverspilling is bij ons niet aan de orde. We houden ons quasi strikt aan een weekmenu en wat over is wordt ofwel bewaard ofwel verwerkt in een ander gerecht. Zo hadden we laatst nog currysaus over van de kip met curry. In plaats van het kliekje saus weg te kieperen belande het in deze mosselen met curry. Ik deed er nog enkele kaffir lime of limoenblaadjes bij, die koop je bij de Aziatische supermarkt en kan je in de diepvriezer bewaren. Vervang eventueel door geraspte limoenschil en strooi die er pas over als je de mosselen serveert.
Omdat wij heel graag mosselen eten, vind je op deze blog allerlei heerlijke mosselrecepten.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Eet je glutenvrij? Kijk dan ook eens op onze website www.glutenvrijleven.be
Steps
1
Done
|
Snij de wortel in plakjes, uien in (halve) ringen, de look fijn en de selderij in stukjes van ca. 1 cm. Spoel de mosselen. Stoof de groenten kort aan in boter, doe er de gespoelde mosselen, currysaus en kaffir lime blaadjes bij. Breng op hoog vuur aan de kook, schud regelmatig (of omscheppen). Van zodra de mosselen open zijn, van het vuur halen en op smaak brengen met flink wat peper. (eventueel serveren met gerapte limoenschil) |