Ingredients
-
250 g mascarpone
-
2 bio eieren
-
70 ml ahornsiroop
-
250 ml room 30%
-
1/2 vanillestokje
-
70 ml Amaretto likeur
-
200 ml sterke koffie
-
1 pakje van 125 g suikervrije speculaasjes met amandel
-
cacaopoeder
Directions
Als je gasten krijgt die geen geraffineerde suikers eten, ga je op zoek naar alternatieven. Zo kwam ik bij ahornsiroop terecht. Ahornsiroop, esdoornsiroop of maple syrup staat standaard in onze voorraadkast. Ik gebruik het graag in marinades, dressings en op pannenkoeken. Zijn lichte karamelsmaak doet het trouwens heel goed in tiramisu zonder suiker. Ahornsiroop heeft een lagere GI dan normale suiker en is rijk aan allerlei voedingsstoffen, het is dus geschikt voor mensen met diabetes. De klassieke lange vingers of boudoirkoekjes verving ik door suikervrije amandelkoekjes speculaas van Damhert. Het dessert werd zeer gesmaakt!
Misschien lust je dit suikervrij dessert met mascarpone, citroen en blauwe bessen ook wel.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.
Steps
1
Done
|
Klop de eidooiers met het merg van het vanillestokje (binnenste uitschrapen met mes) en de ahornsiroop tot een homogeen mengsel. Klop de mascarpone eronder en vervolgens de opgeklopte room. Klop het eiwit stijf en schep dit onder het mascarponemengsel. |
2
Done
|
Meng de koffie met de Amaretto. Dompel de koekjes even onder in het koffiemengsel en leg ze vervolgens één voor één op de bodem van individuele glaasjes of een grote schaal. Bedek de koekjes met de helft van de mascarponeroom, schik er vervolgens een nieuwe laag bevochtigde koekjes op en eindig met de de resterende mascarponeroom. Laat de tiramisu 12 uur afgedekt rusten in de koelkast. |
3
Done
|
Strooi alvorens te serveren cacaopoeder over de glaasjes. |