0 0
Luchtige chocolademousse

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
75 g fondant chocolade
25 g melkchocolade
50 g fijne suiker
125 ml volle room
3 eiwitten
3 eidooiers

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Luchtige chocolademousse

op zijn Guy's

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Wie deze luchtige chocolademousse eens proeft, wil nooit nog andere. Het is bij ons thuis al jaren een topper. De kinderen vinden dit de allerlekkerste chocomousse en ook de buren waren aangenaam verrast toen ik hen op de jaarlijkse straatbarbecue op deze luchtige chocolademousse trakteerde. Ik heb het recept al zo vaak uitgedeeld, maar kwam er pas achter dat het nog niet op de blog stond.

In tegenstelling tot veel chocomousses is deze licht verteerbaar, dat komt o.a. door de combinatie van melkchocolade en fondant.

Meer zoets vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Smelt de chocolade au-bain-marie. Klop de eidooiers en de suiker ca. 2 minuten in de KitchenAid (of met een klopmixer) tot een witte schuimige massa die goed gemengd is.

2
Done

Klop de room lobbig in een aparte kom. Doe de eiwitten in weer een andere kom en klop deze op, maar zorg ervoor dat ze niet te stijf geklopt worden. Hoe stijver deze ingrediënten, hoe steviger de chocolademousse wordt. (Ik hou van een smeuïge mousse)

3
Done

Voeg de gesmolten chocolade bij de eigelen en meng op een zachte stand. Doe de eiwitten erbij en meng nog steeds op een zachte stand. En als laatste de room erbij doen en nog even mengen op een zachte stand.

4
Done

Doe de chocolademousse in één grote kom of in individuele potjes en laat minstens 5 u. opstijven.

Guy

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Glutenvrije ravioli gevuld met ricotta en parmaham en een saus van asperges
previous
Glutenvrije ravioli gevuld met ricotta en parmaham en een saus van asperges
vegetarische gehaktballetjes met feta en ratatouille
next
Vegetarische gehaktballetjes met feta en ratatouille
Glutenvrije ravioli gevuld met ricotta en parmaham en een saus van asperges
previous
Glutenvrije ravioli gevuld met ricotta en parmaham en een saus van asperges
vegetarische gehaktballetjes met feta en ratatouille
next
Vegetarische gehaktballetjes met feta en ratatouille

Add Your Comment