Ingredients
-
75 g fondant chocolade
-
25 g melkchocolade
-
50 g fijne suiker
-
125 ml volle room
-
3 eiwitten
-
3 eidooiers
Directions
Wie deze luchtige chocolademousse eens proeft, wil nooit nog andere. Het is bij ons thuis al jaren een topper. De kinderen vinden dit de allerlekkerste chocomousse en ook de buren waren aangenaam verrast toen ik hen op de jaarlijkse straatbarbecue op deze luchtige chocolademousse trakteerde. Ik heb het recept al zo vaak uitgedeeld, maar kwam er pas achter dat het nog niet op de blog stond.
In tegenstelling tot veel chocomousses is deze licht verteerbaar, dat komt o.a. door de combinatie van melkchocolade en fondant.
Meer zoets vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. We zijn trouwens ook op Pinterest te vinden. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Smelt de chocolade au-bain-marie. Klop de eidooiers en de suiker ca. 2 minuten in de KitchenAid (of met een klopmixer) tot een witte schuimige massa die goed gemengd is. |
2
Done
|
Klop de room lobbig in een aparte kom. Doe de eiwitten in weer een andere kom en klop deze op, maar zorg ervoor dat ze niet te stijf geklopt worden. Hoe stijver deze ingrediënten, hoe steviger de chocolademousse wordt. (Ik hou van een smeuïge mousse) |
3
Done
|
Voeg de gesmolten chocolade bij de eigelen en meng op een zachte stand. Doe de eiwitten erbij en meng nog steeds op een zachte stand. En als laatste de room erbij doen en nog even mengen op een zachte stand. |
4
Done
|
Doe de chocolademousse in één grote kom of in individuele potjes en laat minstens 5 u. opstijven. |