Ingredients
-
De vegan coquilles
-
3 gelijke koningsoesterzwammen of Eryngii
-
300 ml groentebouillon
-
1 afgestreken eetlepel witte miso
-
margarine of plantaardige olie
-
peper en zout
-
De bloemkoolcrème
-
1/2 kleine bloemkool
-
1 eetlepel margarine
-
50 ml Plantaardige room
-
nootmuskaat
-
peper en zout
-
De afwerking
-
enkele takjes zeekraal
-
naar keuze peterselieolie
Directions
Ben je fan van coquilles, maar wil je minder vis of vlees eten of krijg je vegan of vegetarische gasten? Dan hebben we een smaakvol en elegant alternatief voor je: vegan coquilles met een crème van bloemkool en zilte zeekraal.
De ster van dit gerecht is de koningsoesterzwam, ook wel Eryngii genoemd. Deze paddenstoel heeft een stevige, dikke stam die perfect kan worden versneden in de vorm van coquilles. We garen ze langzaam in een aromatische groentebouillon met miso, waarna ze kort worden aangebakken in plantaardige boter of olie. Het resultaat is een zachte, smaakvolle ‘vegan coquille’ die je in je favoriete coquille gerechten kunt verwerken.
Om dit verfijnde gerecht af te maken, serveren we de plantaardige coquilles met een romige bloemkoolcrème en frisse zeekraal. Ontdek hoe eenvoudig het is om duurzame luxe naar je keuken te brengen en je gasten te verrassen met dit elegante hapje! De perfecte amuse voor feestdagen.
Laat je ons weten wanneer je het recept van deze vegan coquilles met bloemkoolcrème en zeekraal geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat je ervan vond. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram door ons te taggen. Hopelijk tot snel!
Steps
1
Done
|
De vegan coquillesBorstel de paddenstoelen schoon en snijd de stelen in dikke schijven van ca. 1,5 cm. Snijd één kant kruiselings in. Verwarm de bouillon met de miso in een pan. Leg de vegan coquilles in de bouillon en laat het vocht inkoken tot het grotendeels is verdampt. Draai de 'coquilles' halverwege om (na ongeveer 3–4 minuten). Haal ze uit de pan en bak ze vlak voor het opdienen in een beetje margarine of plantaardige olie. Breng ze op smaak met peper en eventueel zout als de groentebouillon niet gezouten is. |
2
Done
|
De bloemkoolcrémeKook de in roosjes verdeelde bloemkool gaar in licht gezouten water, ongeveer 10 minuten, tot de roosjes zacht zijn. Giet ze af en pureer samen met de overige ingrediënten met een blender of staafmixer tot een gladde crème. Voeg indien nodig een klein beetje extra plantaardige room of melk toe voor de gewenste consistentie. Houd warm tot serveren. |
3
Done
|
De afwerkingControleer de zeekraal en verwijder de dikke, vezelige delen van de stelen. Spoel de zeekraal grondig en blancheer deze kort in ongezouten water (ongeveer 30 seconden). Giet af en zet apart. Schik de bloemkoolcrème in kleine schaaltjes en leg er een vegan coquille bovenop. Werk af met de zeekraal en eventueel een beetje peterselieolie of een scheutje olijfolie voor extra smaak. |