Een namiddag in Haspengouw
Afgelopen zaterdagnamiddag was het ideale moment om er op uit te trekken. We hadden die avond een plekje geboekt bij ‘Aen Tafel’ bij Yves en Jorun in Sint-Truiden. Bij Aen Tafel boek je geen tafeltje, maar schuif je gezellig aan een lange tafel. Tijdens corona hebben ze er een mouw aangepast en voor meer dan voldoende afstand tussen de gasten gezorgd. Het werd een perfecte afsluiter van onze namiddag in Haspengouw.
Traag gegaarde kip
Wij zijn al een aantal keren op zondag gaan ontbijten bij Aen Tafel en dat was steeds tot in de puntjes verzorgd. Yves en Jorun koken niet alleen met hart en ziel, maar laten gasten zich op hun gemak voelen en ze maken zo goed als alles zelf. Hun specialiteit is ’traag gegaarde kip’ en daar mogen ze terecht trots op zijn. We proefden boterzachte kip met heerlijke artisanale frieten, huisgemaakte appelmoes met een vleugje vanille, verse sla met zelfgemaakte dressings, lekkere mayonaise, parelcouscous, heerlijke koolsalade … kortom een feest.
Een spel van lijnen
Onze eerste stop die namiddag in Haspengouw was Borgloon, meer bepaald de architecturale houten constructie van Aeneas Wilder (UK) in Kerniel. De ronde constructie staat vlakbij het voormalige klooster van Coolen, dat sinds kort in privéhanden is en helaas niet meer te bezoeken valt. Wilder refereert met zijn ronde constructie naar het religieuze. Je loopt net als bij het bidden in een klooster rondjes. De uit houten latjes opgetrokken constructie is mooi geïntegreerd in het glooiende landschap en geeft je een prachtig zicht van 360°. Het lijnenspel is ritmisch, maar oogt speels en creëert een mooi schaduwspel.
Als je in de buurt bent, bezoek dan ook zeker ‘Reading between the Lines, ook bekend als het doorkijkkerkje. Beide constructies zijn er fotogeniek en het is heerlijk wandelen in deze streek.
Rust tussen de alpaca’s
Via mooie rustige wegen belandden we op Kasteel Nieuwenhoven, een oase van rust. Het mooie gerestaureerde kasteel is opgedeeld in 16 woningen, een vakantieverblijf, een boerderijwinkel en een bistro. Wij genoten in het zonnetje van een mocktail en van het uitzicht op de alpaca weide waar o.a. twee huppelende veulentjes de show stalen. Wie van rust en natuur houdt zal zich hier thuis voelen. Op zondag zijn er rondleidingen in het voedselbos en ook daarvoor willen we nog eens terugkomen.
Wandelen in Limburg? Neem hier een kijkje.
Laat je ons ook weten wanneer je een tip van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!