Gemarineerde tijgergarnalen met mango salsa
Ik hou niet zo erg van een doornsnee barbecue. Eigenlijk wou ik gewoon enkele kabeljauwen (die mijn oom een tijd geleden gevangen heeft) en de tijgergarnalen die nog in mijn diepvriezer zaten verwerken. Mijn inspiratie haalde ik voor de tijgergarnalen uit het boek ‘Just grilling’ van Peter de Clercq.
Ik gebruikte wilde tijgergarnalen i.p.v. gamba’s, pelde ze op staart en kop na en verwijderde de darmkanalen. Vervolgens werden ze een halve dag gemarineerd (hij laat ze een nacht marineren) in een mengsel van olijfolie, koolzaadolie, sambal oelek, kerriepoeder, verse dille en knoflook. Bij de garnalen werd een heerlijke, verse mangosalsa geserveerd met rode en groene pepertjes, een beetje acaciahoning, witte balsamicoazijn en verse koriander. Mijn eigen inbreng was het inktvisspiesje. Niet meer dan een schoongemaakt inktvisbuisje aan één kant los gesneden, het vlees kruiselings ingekerfd en op 2 spiesjes geregen. Peter de Clercq maakt het gerecht heel speciaal door de salsa en de gamba’s in een glazen potje te serveren en er vlak voor het opdienen en onder gesloten deksel, een gerookt rozemarijntakje bij te voegen. Dat laatste heb ik achterwege gelaten en het resultaat was al om van te smullen.
Wijn: ColleStefano, Verdicchio di Matelica 2008 uit Marche
Onze eigen barbecue recepten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!