https://kookleefgeniet.be
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Home
  • Allerlei
  • Tips voor een 4-daagse citytrip naar Porto

Tips voor een 4-daagse citytrip naar Porto

Posted on nov 24th, 2021
by Inge
Categories:
  • Allerlei
  • Reizen & citytrips
Tips voor een 4-daagse citytrip naar Porto

Dag 1

Het was 1 november toen we in Porto arriveerden. Onze chauffeur vertelde, onderweg naar onze zeer goed gelegen studio, wat meer over de geschiedenis van Porto. Hij gaf ook heel wat nuttige tips om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

De zon scheen en eenmaal onze koffers uitgepakt waren, trokken we richting water, meer bepaald de Douro. Het was lunchtijd, maar de populaire restaurants aan de kade (Ribeira) lieten we links liggen (veel te toeristisch voor ons). We doolden verder en in Ruedos Flores liepen we Cantina 32 binnen. Een leuk industrieel uitziend pand waar je vooral gerechten shared. We kozen drie specialiteiten uit, waaronder octopus met koriander en look in een oliesausje, frietjes met kruiden en gesmolten kaas en de alles behalve Portugese tataki van tonijn in een sesamkorstje. Als begeleiding een eerlijke witte wijn uit de streek.

Na de lunch liepen we terug naar het water waar we ons nestelden op een hoger gelegen terras, bijna onder de Ponte Dom Luis I, de bekendste brug in Porto. We genoten er van een stralend zonnetje en een oké wijntje. Aan de overkant zagen we massa’s toeristen drommen voor de bekende portohuizen. Wij zouden enkele dagen later voor Taylor’s gaan.

Zon, wijn, een prachtig uitzicht en elkaars gezelschap zijn dé ingrediënten voor een perfecte minitrip! Lichtjes in de wind trokken we verder op ontdekking. Langs pittoreske, doch verwaarloosde geveltjes en heuvelige straatjes genoten we van de sfeer. Porto is anders dan alle steden die we ooit bezocht hebben.

De Britten hebben hier duidelijk hun stempel gedrukt. Rode postbussen en typische rode telefooncellen bepalen naast oude majestueuze gebouwen het straatbeeld. In tegenstelling tot Lissabon zie je hier geen Arabische invloeden. De Engelsen hebben hier destijds onder leiding van Lord Nelson de Fransen verslagen, getuigenis hiervan is Praça da Liberdade.

De avond viel. We hadden slechts een ‘hongertje’ en slenterden door de buurt op zoek naar een leuke zaak. Ons oog viel op een smal pandje met slechts 4 tafels. Het oogde erg Portugees en dat bleek het ook te zijn. We bestelden een plank met lokale kazen en vleeswaren. Het leek uren te duren voordat we nog maar iets te drinken kregen en er leek ook van alles mis te gaan met de bestellingen, reserveringen enz. Een beetje Fawlty Towers.

Dag 2

De dag begon nat, het kan in november wel wat regenen in Porto. Neem dus zeker een regenjas en paraplu mee. Tijdens een hevige bui schuilden we bij Ateneia (Praça da Liberdade 58) en aten een pasteis de nata, een typisch gebakje dat met pudding is gevuld en waarover je kaneel strooit. De bui werd minder en we trokken richting Via Catarina, een drukke winkelstraat maar niet bepaald wat wij zoeken in een stad. Zonder plan dwaalden we doorheen de zijstraten en kwamen tegen lunchtijd terug uit op plaza de libertad. Mijn oog was onderweg gevallen op een krijtbord van Bistro Costume. De chique ogende bistro was leeg toen we arriveerden, maar werd in mum van tijd helemaal gevuld met opgedirkte locals. Waarschijnlijk bankbedienden ed. die snel van het vier gangen lunchmenu kwamen genieten. Vier gangen was voor ons te ambitieus, we zijn nl. maar kleine eters. Guy was onmiddellijk verkocht toen hij eend magret op de kaart zag staan. Ikzelf ging voor de zeebaars met mosselen en risotto. Helaas was de zeebaars nog niet gevangen en ikkoos daarom voor de kabeljauw met chorizo, tomaten en olijven. We deelden samen nog een overheerlijk dessert van laagjes filodeeg, aardbeien en een romige karamelsaus.

Later die namiddag hielden we siësta en trokken tegen de avond weer de stad in. We hadden eerder die dag in een menukaart gebladerd van een leuk uitziend restaurant nl. Avenida. Helaas bleek dit geen goede keuze te zijn. We kozen voor enkele typische voorgerechten i.p.v. een hoofdgerecht, o.a. reuze Spaanse mosselen met een vinaigrette, gamba’s met look, patatas bravas, calamares en kabeljauw kroketjes. Op papier zag het er zo goed uit, maar de kwaliteit was ondermaats. Uiteindelijk eindigden we voor een porto en een lokale rode wijn in Vinofino een typisch wijnbarretjes. Voordat we onder de wol kropen, beklommen we de heuvel naar Manteigaria ( Rua dos Clérigos 37) waar we pasteis de Nata voor het ontbijt kochten.

Dag 3

Het was een stralende ochtend. De ideale dag om de overkant van de Douro te verkennen en porto te gaan proeven. Porto stad is heuvelachtig, het is dus de hele dag klimmen en dalen. We wilden vanaf het hoogste deel van Ponte Dom Luis I naar Vila Nova Gaia oversteken, maar daarvoor moesten we eerst boven geraken. We waren nl. alweer bij Ribeira terechtgekomen, het laagste deel van Porto. Beter is om vanaf het station te vertrekken voor je excursie naar de overkant of de lift te nemen in Ribeira. Het kwam er dus op neer dat we voor niets eindeloos veel trappen omhoog klauterden.

Eenmaal bovenop de brug aangekomen geniet je van een eindeloos mooi uitzicht, op de heenweg zie je de portohuizen liggen. Op de terugweg porto stad en de kleurrijke huisjes van Ribeira. Op aanraden van onze chauffeur trokken we naar Taylor’s. De wijnhuizen aan het water zijn vooral oude opslagplaatsen en volgens hem niet zo gezellig. Taylors was prachtig! In de verzorgde binnentuin liepen kippen en pauwen vrij rond. Er hing een aangename mediterrane sfeer en een heertje kwam naar onze wensen informeren. Omdat we geen portkenners zijn lieten we ons adviseren om een zestal porto’s te degusteren. We bestelden tegelijk een kaasplankje en eentje met typische Portugese vleeswaren. Bezoek ook zeker WOW (World Of Wine), een prachtig modern complex.

We daalden weer richting Douro en slenterden langs het souvenirmarktje, de eethuisjes en de lager gelegen portohuizen. Niet echt ons ding. Onderweg kwamen we een huizenhoog konijn tegen dat was opgebouwd uit afvalmateriaal. Heel mooi om te zien. De zon scheen nog steeds volop en daar wilde ik van profiteren. We nestelden ons op een druk terras bij Ribeira en lieten de wereld passeren. Toen de zon achter de huizen verdween slenterden we verder langs smalle straatjes en eindigden voor de laatste zonnestralen en een glas wijn weer in Rua des Flores.

Die avond hadden we een tafel gereserveerd in Raiz, een restaurant dat de typische Portugese keuken naar moderne gerechten vertaalt. Guy ging voor de gegratineerde sint jakobsschelp en varkenshaasje met spinazie en zoete aardappel. Ik koos opnieuw voor kabeljauwkroketjes van gedroogde vis en de octopus op grootmoederswijze met groenten en krieltjes in de schil. Alles was naar wens.

Dag 4

Op onze laatste dag namen we bus 500 richting Matoshino, een vissersdorp aan de kust, op slechts een half uur rijden van Porto. We hadden eigenlijk geen moderne plek verwacht, maar wel een authentiek dorpje. Toch is deze plaats een aanrader. Je vindt hier nl. de allerbeste vis. Hier lossen de vissersboten hun vangst. Verser dan vers kan je vis niet zijn. We bezochten hier ook de overdekte markt. Loop zeker ook eens over het strand voor een instant vakantiegevoel.

Rond lunchtijd liepen we langs de visrestaurants waar her en der barbecues stonden te roken. De terrassen stroomden stilaan vol en ook wij vonden een tafeltje op de stoep bij Tito 2 (R. Heróis de França 32, Matoshino). Een goede keuze, zo bleek nadat we de gebakken sardientjes en even later de geweldig lekkere mosselen hadden geproefd. De ober was intussen onze tarbot komen tonen en verdween ermee richting grill. Even later werd de zwart geblakerde vis aan tafel vakkundig gefileerd. Nooit eerder at ik zo’n boterzachte witte vis. Puur, geserveerd met gestoofde kool en wortel en op vraag van Guy met handgesneden frietjes.

We namen na de lunch de bus terug richting Porto. Probeer voor een prachtig uitzicht een plekje vooraan op de bovenverdieping van de dubbeldekker te bemachtigen.

Extra tips

Heb je zin om rustig een boek te lezen, maar toch buiten te zijn, trek dan naar een van de vele parkjes. Graag een glaasje bij de hand zoek dan een zonnig terras. Bijvoorbeeld het dakterras van de Mercado Ferreira Borges. Wie graag de beroemde boekhandel Livraria Lello bezoekt, die als inspiratie voor de Harry Potter-films diende, moet geduldig zijn. Elke dag van ‘s ochtends tot ’s avonds staan er lange rijen toeristen aan te schuiven om maar even een Instagramable kiekje te nemen. Ga ook eens binnen in het station São Bento, het is een van de mooiste stations ter wereld. Zo’n 20.000 beschilderde tegels, azulejos, sieren de stationshal. Je komt deze blauwe tegeltjes wel vaker in het straatbeeld tegen.

Porto is echt wel de moeite. Dwaal gewoon door de stad, want er zijn zoveel leuke adresjes en plekken om te ontdekken.

Laat je ons ook weten wanneer je een tip van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw! 

  • citytrip
  • porto
  • Portugal
  • reizen
  • uitstap
  • vakantie

Inge

Opmerking toevoegen Reactie annuleren

Hallo,

Hallo,

Fijn dat je hier bent!

Wij zijn Inge en Guy, optimisten en levensgenieters. Wij proberen onze 55+ lijven soepel te houden met wandelen. Aan natuur geen gebrek, want wij wonen met onze hond, katten, kippen en schaapjes aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen in het mooie Limburg.

Koken is een gedeelde passie en daarover bloggen, doen we ‘tussen de soep en de patatten’. De seizoenen bepalen grotendeels wat er op het bord komt en we gaan steeds voor evenwichtige gerechten met een eigen tintje of voor klassiekers uit binnen- en buitenland. Er is extra aandacht voor het glutenvrij dieet, maar ook als je vegetariër, flexitariër of pescotariër bent, zit er voor jou zeker wat lekkers bij.

Kook, Leef, Geniet staat voor leven in balans. Evenwicht in de keuken, maar ook in ons leven. Een dagje minder werken in de week geeft ons nl. extra tijd om leuke dingen te doen, zoals reizen, cultuur snuiven, tuinieren, yoga, Scandinavische misdaadseries bingen, gasten ontvangen, muziek luisteren en zoveel meer.

Kortom, wij scheppen plezier in de grote kleine dingen.

Zoek op ingrediënt

Zoek op maand/jaar

Luister naar Kook Leef Geniet

Onze playlists vind je op Spotify of onder de rubriek muziek. Luister alvast deze ↓

 

Tags

aardappelen amuse asperges Aziatisch champignons coquilles courgette deegwaren dessert ei eieren feestelijk feta Fruit gezond glutenvrij grijze garnaal groenten hapje herfst Italiaans kip komkommer mosselen paddenstoelen paprika parmezaan pasta pompoen rijst risotto salade soep spaghetti spek tomaat tomaten vegetarisch Veggie vis voorgerecht zalm zoet zomers Zonder categorie
Foto Marion Michele – Unsplash
zomerse ananas met rode vruchten, muntsuiker, kokosmelk en limoen
©️Culinair Atelier
Zeeland
drankjes
tomaat-garnaal een beetje anders
© kook leef geniet
speculaassterren
© culinair atelier
jong vosje in de tuin
© culinair-atelier.com
Zelf make-up remover maken
©️www.culinair-atelier.com
ontbijt bowl met warme appel en granola
© culinair-atelier.com

Recente berichten

  • Zo maak je Mechelse koekoek met zomergroenten
  • De wereld op je bord bij Partaasch in Genk
  • Zo maak je een gezondere borrelplank
  • Wat zijn de kenmerken van een gezond persoon?
  • Dit is waarom wandelen zo gezond is

Volg ons op Instagram

kookleefgeniet

kookleefgeniet
[ DIGITALE PAUZE ] Wij lassen voor onbepaalde tij [ DIGITALE PAUZE ]  Wij lassen voor onbepaalde tijd een digitale pauze in. Het is niet de eerste keer dat ik twijfel of ik wel wil doorgaan met de blog. Jaren geleden heb ik al eens een hele lange pauze ingelast, maar toen begon het weer te kriebelen. Wie weet... In elk geval serveren wij dit jaar geen feestmenu's. Voortaan gaan wij koken en uit eten zonder foto's te nemen. Ook tijdens het wandelen en stappen zal ik niet langer mijn camera bij de hand houden. Kortom, we gaan weer lekker ouderwets doen. 😀 

Wie kookinspiratie en recepten zoekt, kan dat nog steeds op de blog vinden. www.kookleefgeniet.be

Alleszins heel erg bedankt om ons trouw te volgen. Misschien tot later...

#kookleefgeniet #digitalepauze #digitalbreak #pauze #digitaldetox #socialmediabreak #socialmediadetox
[ PINO & CLAUDIA ] Een wit hemd dragen als je pas [ PINO & CLAUDIA ]  Een wit hemd dragen als je pasta met tomatensaus gaat eten, is geen goed idee. Maar bij Pino en Claudia hebben ze daar een handige oplossing voor 😀. Vader en dochter, bekend van 'Mijn keuken, mijn restaurant ' weten hoe ze gasten moeten ontvangen. Hun passie voor Italiaans koken, proef je niet alleen, maar je voelt het ook. We hadden een heerlijke avond in dit ongedwongen huiskamerrestaurant. Niet onbelangrijk, ze hielden ook rekening met mijn glutenvrije wensen. Zeker een aanrader. 

#pinoenclaudia #mijnkeukenmijnrestaurant #italianfood #italianrestaurant #homemadecooking #glutenfree #glutenvrijgenk #kookleefgeniet
[ TRIO VAN VIS ] met tagliatelle, grijze garnalen [ TRIO VAN VIS ] met tagliatelle, grijze garnalen en zeekraal. We zijn terug thuis en brengen een ode aan de zee  met dit pastagerecht. Super eenvoudig, maar wel heel lekker. De basis van de saus is mosselkookvocht. Dat vriezen we nl. in. Het vocht wordt ingekookt met een scheutje room en opgewerkt met boter. De vis (tonijn, zalm en kabeljauw) is gebakken. Verder wordt dit gerecht afgewerkt met gebalanceerde zeekraal en gepelde garnalen. Smakelijk!

#glutenfreepasta #triovanvis #seafood #fish #recepten #kookleefgeniet #glutenvrij #glutenfreefoodie
[ BOULOGNE SUR MER ] Binnen de oude stadsmuren van [ BOULOGNE SUR MER ] Binnen de oude stadsmuren van 'le ville haute' vind je tal van mooie gebouwen en huizen, een basiliek, kleurrijke parkjes en gezellige restaurants. Wij proefden van streekproducten zoals soup de poisson en escargots.

#coteopale #boulognesurmer #opaalkust #herfstvakantie #france #dekust #frankrijk
In Mers-les-Bains nabij Le Tréport is de tijd bli In Mers-les-Bains nabij Le Tréport is de tijd blijven stilstaan. Denk de auto 's weg en je waant je in de jaren 20 van vorige eeuw. Het is vergane glorie, maar nog steeds charmant. De kleurrijke Belle Époque- en Art Nouveauvilla's zijn prachtig en een bezoek meer dan waard. 

#merslesbains #letreport #normandie #normandy #belleepoque #artnouveau #architecture #holiday #shorttrip #france #kookleefgeniet
[ VERBORGEN MOOIS | JONCKHOLT ] Een prachtig bos, [ VERBORGEN MOOIS | JONCKHOLT ]  Een prachtig bos, een statig kasteel, een eeuwenoude ruïne en  zalig weer, meer is er niet nodig om onze zondag compleet te maken. 

#visitlimburg #visitbilzen #wandeleninlimburg #wandelenindenatuur #jonckholt #kasteelwandeling #kookleefgeniet
[ MOSSELEN OSTENDAISE ] made by Guy naar het recep [ MOSSELEN OSTENDAISE ] made by Guy naar het recept van @sergioherman uit zijn boek Hommage, 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen. Zoals we van Sergio gewoon zijn, zat ook dit gerecht boordevol smaak. Heerlijk!

#sergioherman #mosselen #mosselrecept #mussels #musselrecipe #kookleefgeniet #weekendfood #weekendvibes #weekendcooking
[ SCHELVIS | PREI | KERVEL ] Het is hier de laatst [ SCHELVIS | PREI | KERVEL ] Het is hier de laatste tijd wat stiller, maar dat wil niet zeggen dat we niet meer koken.  Zolang er gegeten moet worden, blijven we natuurlijk koken. 😀 Ik vind het bloggen wel meer en meer een opgave, vooral omdat ik overdag al professioneel met sociale media en computeren bezig ben.

Kookleefgeniet is een hobbyproject en het moet natuurlijk plezant blijven. Recepten uitwerken en posten zijn erg tijdrovend en momenteel wil ik die tijd aan andere zaken spenderen. Dus voorlopig blijft het hier en op de blog wat rustiger. Je vindt er uiteraard nog  heel veel recepten en inspiratie en ik blijf wel regelmatig posten, alleen iets minder. Alvast bedankt voor jullie begrip. 

Wat het visgerecht betreft, dat is gebakken schelvis met aardappelpuree, gestoomde prei en een beurre blanc met kervel, afgewerkt met rauwe champignons, tomaat en kervel.
[ TRAAG GEGAARD BUIKSPEK ] Geen recept van mezelf, [ TRAAG GEGAARD BUIKSPEK ] Geen recept van mezelf, maar wel de moeite om te delen. 

Voor 4-6 personen heb je het volgende nodig:
1,2 kg buikspek zonder been, velkant ingekerfd 
125 ml sojasaus
125 ml water
sap van 1 grote sinaasappel
3 reepjes sinaasappelschil
2 eetlepels verse gember, fijn geraspt
2 steranijs
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 eetlepels  bruine suiker
Bloemkoolpuree voor evenveel personen en eventueel nog andere groenten. Ik serveerde er nog geroosterde worteltjes bij dat recept vind je wel op onze blog www.kookkeefgeniet.be

Verwarm de oven voor op 160 °C. Gebruik een scherp mes om het  buikspek in 4-6 rechthoekige porties te snijden. Schik de porties strak tegen elkaar (met het vel naar boven) in een rechthoekige braadslede. Meng in een kom soja, water, sinaasappelsap, schil, gember, steranijs, kaneel, kruidnagel en suiker. Roer om en giet dan over het buikspek (moet het spek bijna volledig bedekken). Gaar het spek niet afgedekt in 3 uur gaar. Laat het even rusten alvorens te serveren.

Haal uit de oven, breng de resterende vloeistof aan de kook in een sauspan en verwijder overtollig vet. Bind de saus (indien gewenst) met een theelepel maïsmeel opgelost in een een beetje water.

Serveer met de bloemkoolpuree.

Thanks to @spierwinefarm for the recipe

#porkbelly #buikspek #braisedporkbelly #traaggegaardbuikspek #cookingforfriends #kookleefgeniet
[ ZONDAGWANDELING ] Alweer een prachtig en divers [ ZONDAGWANDELING ]  Alweer een prachtig en divers wandelgebied ontdekt @nationaalparkhogekempen Rond kasteel Pietersheim in Lanaken valt veel te zien en te beleven, een waterburcht, een kinderboerderij, mooie bossen enz. 

#nationaalparkhogekempen #natuurpuntlimburg #limburg #visitlimburg #wandelen #wandelenindenatuur #wandeleninlimburg #wandelendoetjegoed  #herfst #autumnwalks #blogger #sundayfunday
[ CAVATELLI CARCIOFI E GAMBERI ] Geen tijd? Dan ma [ CAVATELLI CARCIOFI E GAMBERI ] Geen tijd? Dan maak je snel deze pasta met scampi en artisjokharten op olie. De glutenvrije cavatelli brachten we mee uit Italië, maar je vindt hem zeker ook online. Je kunt de kleine pasta uiteraard ook vervangen door penne of fusili. ⁠
⁠
Je vindt dit en nog veel meer (glutenvrije) pastarecepten op onze blog. Volg de rechtstreekse link in onze bio (profiel) @kookleefgeniet⁠
⁠
#cavatelli #glutenfreecavatelli #pastarecept #snellerecepten #kookleefgeniet #glutenvrijepasta #glutenfreepasta #recept
[ KREEFT ] met salieboter, limoen en pasta alla ch [ KREEFT ] met salieboter, limoen en pasta alla chitarra. Zalig om eens niet te 'moeten' koken en zeker als je van zo'n heerlijk bord mag proeven.  Guy verwerkte glutenvrije pasta alla chitarra in dit recept van @sergioherman uit het boek Sergio's smaakmakers. Alla chitarra (gitaarpasta) verwijst naar het toestel met snaren waarmee deze pasta gemaakt wordt. Wij kochten de pasta afgelopen zomer in Italië. Het was alweer om duimen en vingers af te likken. 

#sergiossmaakmakers #kreeft #glutenfreepasta #glutenfree #lobsterpasta #glutenvrijgenieten #glutenfreefoodie #kookleefgeniet
[ GLUTENVRIJE CRACKERS ] Wij zijn steeds op zoek [ GLUTENVRIJE CRACKERS ]  Wij zijn steeds op zoek naar lekkere glutenvrije producten en soms komen die gewoon aanwaaien. Wij ontvingen afgelopen week nl. deze lekkere glutenvrije crackers van @lepaindesfleurs De crackers zijn niet alleen glutenvrij, maar ook biologisch. Ze zijn licht en knapperig en het ideale alternatief voor brood en komen in twee variaties, nl. boekweit en kastanje. 

Ik belegde de crackers met manchego kaas en homemade paprika confituur, dat recept vind op onze blog (zie link in bio) maar ook met huisgemaakte artisjokken spread en tonijnsalade. Je kunt er eindeloos mee variëren. Ik ben fan en zal de komende weken vaker lunchen met deze lichte crackers. Oh ja, probeer ook de Crousty Bio Cacahuète, een heerlijke lichte snack op basis van pinda's. 

@mrs.dieteo #gekregen #lepaindesfleurs #crackers #gkutenfreecrackers #glutenfree #glutenfreefood #glutenfreefoodie #getest #glutenvrij
[ KOOLRABI & ZALM ] Een gratin van aardappel, kool [ KOOLRABI & ZALM ] Een gratin van aardappel, koolrabi en gerookte zalm, het is eens wat anders. Makkelijk en snel te maken, het hoeft alleen 40 minuten in de oven. Je kunt hem zelfs een dag op voorhand maken, want de dag erna smaakt de gratin nog beter. Serveer er een fris slaatje bij en je hebt een complete maaltijd. Ik koos ervoor om een salade te maken met de jonge blaadjes van koolrabi, Chinese kool en raapstelen  uit de moestuin. Het recept vind je binnenkort op de blog.

#gratin #potatogratin #gratindelegumes #smokedsalmon #koolrabi #kohlrabi #kohlrabilasagne #kohlrabirecipes #kohlrabiauflauf #kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #glutenvrij #glutenvrijgenieten #glutenvrijerecepten #glutenfree
[ SEPTEMBER ] is bijna voorbij en daar ben ik niet [ SEPTEMBER ] is bijna voorbij en daar ben ik niet rouwig om. Het was een drukke maand en daarom werd er weinig geëxperimenteerd in de keuken en nog minder gepost op de blog. Dit is dus september in een notendop. Op naar oktober...

#kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodblogfeed #foodandlifestyleblog #foodandlifestyleblogger #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenfreelife #glutenvrij #gezondleven #gezondgenieten #instagood #instafood #veggies #cooking #recipe
[ DE POORTERIJ ] Een week geleden waren wij te gas [ DE POORTERIJ ] Een week geleden waren wij te gast bij @restaurantdepoorterij Toch wel één van onze favorieten in de buurt. Wat chef Rudi Peters op het bord tovert met vooral groenten uit eigen tuin is ongelooflijk knap. Geen wonder dat ze op de 74ste plaats staan van de beste groenterestaurants ter wereld. Wij aten o.a. een tartaartje van wortel & kruiden, schelvis |prei|Anabel|dille, snoekbaars|knolselder|lamsoor| beukenzwam, varkenswang|spitskool|zoete peper|amandel, hoender|diepbeek ajuin|eekhoorntjesbrood|dragon, noten|vanille|Elstar Allemaal even lekker! 

#depoorterij #groenterestaurant #veggies #findining #bestveggierestaurant #visitlimburg #lekkerlimburgs #kookleefgeniet
[ STRACCI ALL'AMATRICIANA ] met crème van pecorin [ STRACCI ALL'AMATRICIANA ] met crème van pecorino naar een recept van @peppegiacomazza Eigenlijk moest dit pastagerecht gemaakt worden met paccheri, een grote tubevormige pasta. In glutenvrije versie helaas nog niet tegenkomen, maar Guy maakte er een eigen versie van en sneed in de plaats vellen glutenvrije lasagne in repen, ofwel stracci. Het was heerlijk! Recept vind je @njamtv 

#pasta #glutenfree #glutenfreepasta #mutti #njam #italianfood #kookleefgeniet
[ RODEKOOL STEAK ] Hou jij van rodekool? Ik ben er [ RODEKOOL STEAK ] Hou jij van rodekool? Ik ben er eigenlijk niet zo dol op, tenzij rauw en op deze manier als steak. Een dikke plak rode kool, gegaard in de oven, overgoten met balsamicodressing en met een topping van spek, Roquefort, appel en walnoten. Verrassend lekker! Je vindt het recept op onze blog, zie link in bio (profiel) @kookleefgeniet⁠
⁠
#food #foodporn #veggiesteak #foodblog #kookleefgeniet #foodblogfeed #recept #groentegerecht #veggies #instagood #rodekoolsteak #redcabbagesteak #glutenfree #redcabbage#lekkervanbijons
[ KRUIDIGE KIP ] met aubergine, dadels, rijst en p [ KRUIDIGE KIP ] met aubergine, dadels, rijst en pistachenoten. De inspiratie voor dit heerlijke ovengerecht haalde ik bij Nigella Lawson. Wie haar kent, weet dat haar gerechten makkelijk en snel te maken zijn. Ik vind het een ideaal gerecht wanneer je gasten krijgt, want je maakt het op voorhand klaar en schuift het daarna 40 minuten in de oven. Een lekker slaatje erbij en klaar! ⁠
Wil je het zelf proberen, kijk dan vlug op onze blog. ⁠
⁠
#foodgasm #delicious #foodie #instafood⁠
#chicken #recepten #watetenwevandaag⁠
#kitcheninspiration #cooking #kookleefgeniet ⁠
#food #homemade #easyrecipes ⁠
#dinnerideas #homecooking #ovenschotel
[ BIRCHER MUESLI ] Ben jij net als ik een slechte [ BIRCHER MUESLI ] Ben jij net als ik een slechte ontbijter? Maak je geen tijd om te ontbijten of krijg je 's ochtends geen hap binnen? Dan is deze Bircher muesli misschien een oplossing. Ik maak in het begin van de week een grote pot en eet er de rest van de week van. Het voordeel hiervan is dat je een potje mee naar het werk kan nemen of een kommetje eet wanneer jij trek hebt. Je kunt de muesli afwerken met geraspte appel en kaneel of vruchten die jij lekker vindt. Het volledige recept dat je dus naar smaak aanpast vind je op de blog: 
https://www.kookleefgeniet.be/recipe/een-gezonde-start-met-bircher-muesli/
Have a great weekend!

#birchermuesli #overnightoats #healthyrecipes#healthyrecipe#cleaneating#breakfast#wholefoods#mealprep#fuelyourbody #muesli #kookleefgeniet
Laad meer... Volg op Instagram

Volg ons op Facebook

Facebook

Volg ons

Kook, leef, geniet … over plezier scheppen in grote kleine dingen

  • Over ons
  • Privacybeleid

ALL RIGHTS RESERVED | © 2020 KookLeefGeniet

Vandaag is een mooie dag om cookies te accepteren. Gewoon voor wat ze zijn! Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Liever niet nu? Kies je voorkeur bij cookie settings.
Cookie settingsAKKOORD
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de cookies die indien nodig zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN