De Poorterij
In Elen (Dilsen Stokkem - B)
Hou jij ook zo van lekker eten? Vermoedelijk wel want je zit tenslotte op een foodblog ?. Wij grijpen alleszins elke kans om op restaurant te gaan en het liefst in leuk gezelschap. Half september trokken we naar De Poorterij in Elen. Een restaurant waar we wel vaker komen. De rode draad zijn groenten uit eigen tuin. Men serveert er een ‘Menu van uit onze tuin tot op jullie vork’.
Chef Rudi Peters weet verfijnde en seizoensgebonden gerechten te brengen waar groenten centraal staan. Ook vegetariërs kunnen hier dus culinair genieten. Wat niet uit eigen tuin komt, komt van lokale producenten.
Wij genoten o.a van:
- Coeur de boeuf, Cevice van zeebaars, rode ui en Chinese bieslook
- Tromboncino, kabeljauw, geitenkaas, cucamelon en Indische kers
- Cepes, Parelhoen, zomertruffel en pistache
Als afsluiter gingen we voor een Limburgse Kazenselectie van het Catharinadal en stichting Ömmersteyn en voor de Appeltjes van Jan Houben, een lekker appeldessert met bladerdeeg.
In het glas kwamen afwisselend Limburgse en buitenlandse wijnen. Stuk voor stuk een perfecte begeleiding.
Zoals altijd werden we op het einde verwend met vers gebakken wafeltjes en Madeleines.
Bij De Poorterij heerst een relaxte en ongedwongen sfeer. De gastvrouw is hartelijk, de chef de rust zelve. Een aanrader!