https://kookleefgeniet.be
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Thuis
  • Recepten
  • Leef & Geniet
  • Glutenvrij Leven
  • Muziek
  • Over Ons
  • Contact
  • Links
  • Home
  • Op stap, genieten & uit eten
  • Vakantie in Zuid-Zweden 1

Vakantie in Zuid-Zweden 1

Het noorden van de provincie Skåne

Posted on aug 24th, 2019
by Inge
Categories:
  • Op stap, genieten & uit eten
  • Reizen & citytrips
Skan, Zuid Zweden sprookjesachtig mooi

We gaan op vakantie in Zuid-Zweden en nemen een paraplu mee, veel geld en muggenmelk ?. Niet dus, het zijn clichés die we graag de wereld uit helpen. Nu, het eerste cliché was bij aankomst wel een feit, maar dat was van korte duur. De zomers zijn in Skåne erg mild. De Zweden zwemmen in augustus nog in zee, lopen in korte mouwen rond, eten buiten …, dus is het weer alvast geen excuus om niet naar Zuid-Zweden te gaan.

Wij waren die middag vanuit een zonnig Kopenhagen (Denemarken) vertrokken richting Zuid-Zweden. De Sontbrug, onder Nordic noir fans beter bekend als ‘The Bridge’, lag gehuld in lichte nevel. Eenmaal aan de overkant scheen gelukkig ook daar de zon. Onze eerste stop was de universiteitsstad Lund. Een heerlijk rustig stadje waar we slechts enkele uurtjes doorbrachten.

We zetten koers naar Höganäs, onze eerste slaapplaats in Zuid-Zweden. Ik had bij het plannen van onze vakantie aanvankelijk voor Helsingborg als uitvalsbasis gekozen, maar ik veranderde een maand voor onze afreis van gedachte. Om de één of andere reden kreeg ik geen connectie met die stad en dat werd ter plekke bevestigd. Gelukkig had ik intuïtief voor een  rustige locatie aan zee gekozen.

Höganas

Höganas is bekend om zijn keramiek met zoutglazuur. Het centrum stelt niet veel voor, maar aan de haven is het wel leuk vertoeven. We zochten op vrijdagavond tevergeefs een plek om iets te drinken en een hapje te eten. Tot we iets buiten de stad bij Garage terechtkwamen; een leuke, ietwat stoere hamburgertent waar ‘locals’ komen genieten van een burger, taco’s, chicken wings etc. Niet bepaald Zweeds, maar we hadden honger 😉 We bestelden een portie chicken wings met BBQ sauce en fish taco’s met verse tonijn, avocado en koriander. Het smaakte in elk geval naar meer. Je kunt het eten van Garage niet vergelijken met dat van een doorsnee fastfoodtent, want hier serveren ze ‘good food for good people’.

Mölle

We ontwaakten door het ruisen van de onstuimige zee en door de zon die onze kamer binnen scheen. Die ochtend reden we naar buurgemeente Mölle, een erg charmante badplaats. Hoog boven het stadje toornt het stijlvolle Grand hotel uit. We parkeerden bij de jachthaven en kuierden wat rond tot we bij Brandstation aanbelandden. In deze vroegere brandweerpost zit nu een leuke kruidenierswinkel met café. We dronken er koffie en thee en aten er lekkere ontbijtkoeken zoals Kardemummabullar (ontbijtkoek met kardamon) en chocoladebroodjes. Een zoet ontbijt om een veelbelovende dag mee te starten.

 Ransvik 

In de buurt van Mölle is Ransvik Havsveranda ook een aanrader. Het is een heerlijke plek om te lunchen of een koffiepauze (fika) te houden. De ideale plek om halt te houden na een stevige wandeling op Kulaberg. Vanaf de steile trap bij de parking lonkt de zee. Het uitzicht is er adembenemend mooi. Er zijn meerdere gezellige terrassen die allemaal uitkijken op de woeste zee. Zwemmers die het aandurven kunnen hier een plons wagen. Bij slecht weer is het ook binnen mooi zitten.

Mölle in Skäne, zuid-Zweden, brandstation en Ransvik.
Mölle, Brandstation, Ransvik

Nimis

Ik had onze reis min of meer voorbereid en Nimis was één van de bezienswaardigheden die ik zeker niet wou missen. Alleen was het niet erg duidelijk waar dit illegale kunstwerk zich bevond. Na wat rondvragen zaten we op het goede spoor. Nimis bestaat uit diverse sculpturen, die gemaakt zijn van drifthout. Het is onvoorstelbaar hoe Lars Vilks het voor mekaar heeft gekregen om op zo’n afgelegen plek, zo’n enorm labyrint in elkaar te timmeren. Hij werkte eraan van 1980 tot 1982. Toen het door de autoriteiten ontdekt werd, volgde er een juridisch steekspel dat tot 2004 duurde!

Tip: Nimis is te bereiken door aan de hoofdweg (iets verder dan de camping) het bordje Himmelstorp te volgen. Parkeer bij de tweede parking en wandel richting Himmelstorp. Volg het wandelpad naar links tot je in het bos de letters N op de bomen ziet verschijnen, blijf die dan volgen. Het is een redelijk steile en rotsige afdaling van ca. 45 minuten (alleszins voor niet zo geoefende klimmers). Draag zeker stevige schoenen en best geen kleding die niet vuil mag worden. 

Nimis een must.
Nimis

Arild

Als je uitgerust bent na al dat klimwerk rij je naar Arild. Wie nog niet moe is kan ook te voet gaan. Arild is voor mij het meest charmante dorp van deze kust. Het ziet er allemaal zo typisch en gezellig Zweeds uit. Mooie, sprookjesachtige en lieflijke gekleurde houten huisjes. Stokrozen, hortensia’s en andere kleurige bloemen die de voortuintjes verfraaien. Tuintjes met een doorkijk naar de zee… Hier zou ik kunnen wonen. 

Torekov en Båstad

Een andere mooie badplaats aan de kust is Torekov. Tegenwoordig geliefd bij bekende en rijke Zweden. Persoonlijk vonden wij Arild veel mooier. Båstad is een eerder mondaine badplaats met een grote jachthaven, veel terrassen en eetgelegenheden. Wij zijn hier maar even gebleven, omdat we hier het authentieke Zweden mistten. 

Skäne, Zuid-Zweden, kustlijn Arild, Torekov, Bastad
Arild, Torekov, Båstad

Höganas Saluhall

Een mens moet op tijd en stond eten en dat deden we wij bij Höganas Saluhall. Een plek die met stip genoteerd stond op mijn ‘to visit lijst’. Aan de buitenkant ziet deze site, die voorheen een oude keramiekfabriek was, er niet bepaald aantrekkelijk uit. Eenmaal binnen, begeef je je in het walhalla voor foodies. Deze foodhall opende drie jaar geleden, terwijl iedereen de uitbaters voor gek verklaarde. Het zou een flop worden, maar binnen de kortste tijd vestigden zich hier ook andere creatieve zaakjes zoals een bierbrouwerij, restaurant Garage, een barbershop, een ijskraam, een tattoo shop etc. Nu is het the place to be. 

Lunch & shopping

Op de begane grond van de Saluhall bevindt zich de kruideniers/speciaalzaak met de allerbeste lokale en internationale producten. Ze verkopen vers gebakken zuurdesembrood, kleurrijke groenten, vlees, delicatessen etc. Als je verder doorloopt kom je terecht in een warme en gezellig ingerichte cafetaria, waar je een snelle, maar verantwoorde hap of een stuk taart eet. Dit gedeelte loopt over in Magasin 36 met mooie boetieks, een kunstgalerij, een kookwinkel, etc. Er hangt een heerlijk ongedwongen sfeertje. 

Op de eerste etage van deze Saluhall kun je tijdens de zomermaanden genieten van een zomerbuffet. Voor ca. 20 € per persoon aten wij onze buikjes rond met o.a. champignonsoep, diverse salades, quiche, vispaella met kabeljauw, gebraad, ovenaardappelen met aioli, meloen, panna cotta en gebakjes. Zelfs het water en de koffie waren inbegrepen. Het was allemaal vers bereidt en heel erg lekker. 

Saluhall Höganas, Garage, magasin 36
Saluhall Höganas, Garage, Magasin 36

Helsingborg en Landskrona

Deze twee steden konden ons niet bekoren en waren de omweg niet waard. Onderweg van Helsingborg naar Höganäs kun je het slot Sofiero met zijn mooie tuinen nog bezoeken. Wij eindigden ons verblijf in dit gedeelte van Zuid-Zweden met een bezoek aan de design outlet in Höganas, waar vooral Iitala mooi servies en glaswerk verkoopt. Eten deden we bij Brygghan in de haven van Höganas. We aten er mosselen, die net zoals bij ons per kilo of halve kilo in een mosselpot geserveerd worden. De mosselen zelf waren anders van textuur dan de Zeeuwse. Het vlees was veel vaster, vleziger, een beetje droog zelfs, maar wel lekker. Ze werden klaargemaakt in witte wijn, vervolgens werd het vocht gezeefd en ingekookt met room en bestrooid met verse dille. Na afloop hebben we het recept ontfutseld en dat vind je hier.

Meer over Zweden

Deel 2 van ons Skäne avontuur lees je binnenkort, maar we willen nu even enkele clichés over Zweden uit de wereld helpen.

Cliché 1

Daarover las je al in de inleiding. Het weer is dus vergelijkbaar met dat van bij ons. De ene zomer is al beter dan de andere. De Zweden trekken zich niets aan van een beetje regen en dat deden wij ook niet. De juiste attitude is alles.

Cliché 2

Iedereen denkt dat je in Zweden veel geld nodig hebt, maar dat idee mag je laten varen. Alleen alcohol is hier ontzettend duur (ca. 8,5 € à 10 € voor een normaal biertje of een huiswijn). Alcoholische dranken koop je in de Systembolaget (een staatswinkel), waar de prijzen vergelijkbaar zijn met die van bij ons. Eten kun je voor een prikje. Je hebt net zoals bij ons ook duurdere restaurants, maar als je het uitkijkt heb je al voor 30 € met twee geluncht. Wij aten in Helsingborg zelfs een keer van een Aziatisch buffet voor maar 9 € per persoon. De lunch is altijd goedkoper, maar wanneer je ’s avonds in een beter restaurant enkel een hoofdgerecht besteld (wat voor ons meer dan genoeg is) ben je om en bij de 21 € p.p. kwijt. Kleding is bijvoorbeeld even duur als bij ons.

Cliché 3

Dat het in Zweden stikt van de muggen is deels waar. Wanneer je het binnenland intrekt en aan de meren vertoeft, wordt je bij wijze van spreken opgevreten door de muggen. Maar aan de kust en in het binnenland van Skåne (Zuid-Zweden) hebben we zelfs geen enkele mug gespot. 

Zin gekregen in Zweden? Dan raden we als eerste kennismaking Stockholm aan. Lees hier ons verhaal.

Inge

Opmerking toevoegen Reactie annuleren

Hallo,

Hallo,

Fijn dat je hier bent!

Wij zijn Inge en Guy, optimisten en levensgenieters. Wij proberen onze 55+ lijven soepel te houden met wandelen. Aan natuur geen gebrek, want wij wonen met onze hond, katten, kippen en schaapjes aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen in het mooie Limburg.

Koken is een gedeelde passie en daarover bloggen, doen we ‘tussen de soep en de patatten’. De seizoenen bepalen grotendeels wat er op het bord komt en we gaan steeds voor evenwichtige gerechten met een eigen tintje of voor klassiekers uit binnen- en buitenland. Er is extra aandacht voor het glutenvrij dieet, maar ook als je vegetariër, flexitariër of pescotariër bent, zit er voor jou zeker wat lekkers bij.

Kook, Leef, Geniet staat voor leven in balans. Evenwicht in de keuken, maar ook in ons leven. Een dagje minder werken in de week geeft ons nl. extra tijd om leuke dingen te doen, zoals reizen, cultuur snuiven, tuinieren, yoga, Scandinavische misdaadseries bingen, gasten ontvangen, muziek luisteren en zoveel meer.

Kortom, wij scheppen plezier in de grote kleine dingen.

Zoek op ingrediënt

Zoek op maand/jaar

Luister naar Kook Leef Geniet

Onze playlists vind je op Spotify of onder de rubriek muziek. Luister alvast deze ↓

 

Tags

aardappelen amuse asperges Aziatisch champignons coquilles courgette deegwaren dessert ei eieren feestelijk feta Fruit gezond glutenvrij grijze garnaal groenten hapje herfst Italiaans kip komkommer mosselen paddenstoelen paprika parmezaan pasta pompoen rijst risotto salade soep spaghetti spek tomaat tomaten vegetarisch Veggie vis voorgerecht zalm zoet zomers Zonder categorie
Foto Marion Michele – Unsplash
zomerse ananas met rode vruchten, muntsuiker, kokosmelk en limoen
©️Culinair Atelier
Zeeland
drankjes
tomaat-garnaal een beetje anders
© kook leef geniet
speculaassterren
© culinair atelier
jong vosje in de tuin
© culinair-atelier.com
Zelf make-up remover maken
©️www.culinair-atelier.com
ontbijt bowl met warme appel en granola
© culinair-atelier.com

Recente berichten

  • Zo maak je Mechelse koekoek met zomergroenten
  • De wereld op je bord bij Partaasch in Genk
  • Zo maak je een gezondere borrelplank
  • Wat zijn de kenmerken van een gezond persoon?
  • Dit is waarom wandelen zo gezond is

Volg ons op Instagram

kookleefgeniet

kookleefgeniet
[ DIGITALE PAUZE ] Wij lassen voor onbepaalde tij [ DIGITALE PAUZE ]  Wij lassen voor onbepaalde tijd een digitale pauze in. Het is niet de eerste keer dat ik twijfel of ik wel wil doorgaan met de blog. Jaren geleden heb ik al eens een hele lange pauze ingelast, maar toen begon het weer te kriebelen. Wie weet... In elk geval serveren wij dit jaar geen feestmenu's. Voortaan gaan wij koken en uit eten zonder foto's te nemen. Ook tijdens het wandelen en stappen zal ik niet langer mijn camera bij de hand houden. Kortom, we gaan weer lekker ouderwets doen. 😀 

Wie kookinspiratie en recepten zoekt, kan dat nog steeds op de blog vinden. www.kookleefgeniet.be

Alleszins heel erg bedankt om ons trouw te volgen. Misschien tot later...

#kookleefgeniet #digitalepauze #digitalbreak #pauze #digitaldetox #socialmediabreak #socialmediadetox
[ PINO & CLAUDIA ] Een wit hemd dragen als je pas [ PINO & CLAUDIA ]  Een wit hemd dragen als je pasta met tomatensaus gaat eten, is geen goed idee. Maar bij Pino en Claudia hebben ze daar een handige oplossing voor 😀. Vader en dochter, bekend van 'Mijn keuken, mijn restaurant ' weten hoe ze gasten moeten ontvangen. Hun passie voor Italiaans koken, proef je niet alleen, maar je voelt het ook. We hadden een heerlijke avond in dit ongedwongen huiskamerrestaurant. Niet onbelangrijk, ze hielden ook rekening met mijn glutenvrije wensen. Zeker een aanrader. 

#pinoenclaudia #mijnkeukenmijnrestaurant #italianfood #italianrestaurant #homemadecooking #glutenfree #glutenvrijgenk #kookleefgeniet
[ TRIO VAN VIS ] met tagliatelle, grijze garnalen [ TRIO VAN VIS ] met tagliatelle, grijze garnalen en zeekraal. We zijn terug thuis en brengen een ode aan de zee  met dit pastagerecht. Super eenvoudig, maar wel heel lekker. De basis van de saus is mosselkookvocht. Dat vriezen we nl. in. Het vocht wordt ingekookt met een scheutje room en opgewerkt met boter. De vis (tonijn, zalm en kabeljauw) is gebakken. Verder wordt dit gerecht afgewerkt met gebalanceerde zeekraal en gepelde garnalen. Smakelijk!

#glutenfreepasta #triovanvis #seafood #fish #recepten #kookleefgeniet #glutenvrij #glutenfreefoodie
[ BOULOGNE SUR MER ] Binnen de oude stadsmuren van [ BOULOGNE SUR MER ] Binnen de oude stadsmuren van 'le ville haute' vind je tal van mooie gebouwen en huizen, een basiliek, kleurrijke parkjes en gezellige restaurants. Wij proefden van streekproducten zoals soup de poisson en escargots.

#coteopale #boulognesurmer #opaalkust #herfstvakantie #france #dekust #frankrijk
In Mers-les-Bains nabij Le Tréport is de tijd bli In Mers-les-Bains nabij Le Tréport is de tijd blijven stilstaan. Denk de auto 's weg en je waant je in de jaren 20 van vorige eeuw. Het is vergane glorie, maar nog steeds charmant. De kleurrijke Belle Époque- en Art Nouveauvilla's zijn prachtig en een bezoek meer dan waard. 

#merslesbains #letreport #normandie #normandy #belleepoque #artnouveau #architecture #holiday #shorttrip #france #kookleefgeniet
[ VERBORGEN MOOIS | JONCKHOLT ] Een prachtig bos, [ VERBORGEN MOOIS | JONCKHOLT ]  Een prachtig bos, een statig kasteel, een eeuwenoude ruïne en  zalig weer, meer is er niet nodig om onze zondag compleet te maken. 

#visitlimburg #visitbilzen #wandeleninlimburg #wandelenindenatuur #jonckholt #kasteelwandeling #kookleefgeniet
[ MOSSELEN OSTENDAISE ] made by Guy naar het recep [ MOSSELEN OSTENDAISE ] made by Guy naar het recept van @sergioherman uit zijn boek Hommage, 50 mosselrecepten voor eenvoudige bereidingen. Zoals we van Sergio gewoon zijn, zat ook dit gerecht boordevol smaak. Heerlijk!

#sergioherman #mosselen #mosselrecept #mussels #musselrecipe #kookleefgeniet #weekendfood #weekendvibes #weekendcooking
[ SCHELVIS | PREI | KERVEL ] Het is hier de laatst [ SCHELVIS | PREI | KERVEL ] Het is hier de laatste tijd wat stiller, maar dat wil niet zeggen dat we niet meer koken.  Zolang er gegeten moet worden, blijven we natuurlijk koken. 😀 Ik vind het bloggen wel meer en meer een opgave, vooral omdat ik overdag al professioneel met sociale media en computeren bezig ben.

Kookleefgeniet is een hobbyproject en het moet natuurlijk plezant blijven. Recepten uitwerken en posten zijn erg tijdrovend en momenteel wil ik die tijd aan andere zaken spenderen. Dus voorlopig blijft het hier en op de blog wat rustiger. Je vindt er uiteraard nog  heel veel recepten en inspiratie en ik blijf wel regelmatig posten, alleen iets minder. Alvast bedankt voor jullie begrip. 

Wat het visgerecht betreft, dat is gebakken schelvis met aardappelpuree, gestoomde prei en een beurre blanc met kervel, afgewerkt met rauwe champignons, tomaat en kervel.
[ TRAAG GEGAARD BUIKSPEK ] Geen recept van mezelf, [ TRAAG GEGAARD BUIKSPEK ] Geen recept van mezelf, maar wel de moeite om te delen. 

Voor 4-6 personen heb je het volgende nodig:
1,2 kg buikspek zonder been, velkant ingekerfd 
125 ml sojasaus
125 ml water
sap van 1 grote sinaasappel
3 reepjes sinaasappelschil
2 eetlepels verse gember, fijn geraspt
2 steranijs
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 eetlepels  bruine suiker
Bloemkoolpuree voor evenveel personen en eventueel nog andere groenten. Ik serveerde er nog geroosterde worteltjes bij dat recept vind je wel op onze blog www.kookkeefgeniet.be

Verwarm de oven voor op 160 °C. Gebruik een scherp mes om het  buikspek in 4-6 rechthoekige porties te snijden. Schik de porties strak tegen elkaar (met het vel naar boven) in een rechthoekige braadslede. Meng in een kom soja, water, sinaasappelsap, schil, gember, steranijs, kaneel, kruidnagel en suiker. Roer om en giet dan over het buikspek (moet het spek bijna volledig bedekken). Gaar het spek niet afgedekt in 3 uur gaar. Laat het even rusten alvorens te serveren.

Haal uit de oven, breng de resterende vloeistof aan de kook in een sauspan en verwijder overtollig vet. Bind de saus (indien gewenst) met een theelepel maïsmeel opgelost in een een beetje water.

Serveer met de bloemkoolpuree.

Thanks to @spierwinefarm for the recipe

#porkbelly #buikspek #braisedporkbelly #traaggegaardbuikspek #cookingforfriends #kookleefgeniet
[ ZONDAGWANDELING ] Alweer een prachtig en divers [ ZONDAGWANDELING ]  Alweer een prachtig en divers wandelgebied ontdekt @nationaalparkhogekempen Rond kasteel Pietersheim in Lanaken valt veel te zien en te beleven, een waterburcht, een kinderboerderij, mooie bossen enz. 

#nationaalparkhogekempen #natuurpuntlimburg #limburg #visitlimburg #wandelen #wandelenindenatuur #wandeleninlimburg #wandelendoetjegoed  #herfst #autumnwalks #blogger #sundayfunday
[ CAVATELLI CARCIOFI E GAMBERI ] Geen tijd? Dan ma [ CAVATELLI CARCIOFI E GAMBERI ] Geen tijd? Dan maak je snel deze pasta met scampi en artisjokharten op olie. De glutenvrije cavatelli brachten we mee uit Italië, maar je vindt hem zeker ook online. Je kunt de kleine pasta uiteraard ook vervangen door penne of fusili. ⁠
⁠
Je vindt dit en nog veel meer (glutenvrije) pastarecepten op onze blog. Volg de rechtstreekse link in onze bio (profiel) @kookleefgeniet⁠
⁠
#cavatelli #glutenfreecavatelli #pastarecept #snellerecepten #kookleefgeniet #glutenvrijepasta #glutenfreepasta #recept
[ KREEFT ] met salieboter, limoen en pasta alla ch [ KREEFT ] met salieboter, limoen en pasta alla chitarra. Zalig om eens niet te 'moeten' koken en zeker als je van zo'n heerlijk bord mag proeven.  Guy verwerkte glutenvrije pasta alla chitarra in dit recept van @sergioherman uit het boek Sergio's smaakmakers. Alla chitarra (gitaarpasta) verwijst naar het toestel met snaren waarmee deze pasta gemaakt wordt. Wij kochten de pasta afgelopen zomer in Italië. Het was alweer om duimen en vingers af te likken. 

#sergiossmaakmakers #kreeft #glutenfreepasta #glutenfree #lobsterpasta #glutenvrijgenieten #glutenfreefoodie #kookleefgeniet
[ GLUTENVRIJE CRACKERS ] Wij zijn steeds op zoek [ GLUTENVRIJE CRACKERS ]  Wij zijn steeds op zoek naar lekkere glutenvrije producten en soms komen die gewoon aanwaaien. Wij ontvingen afgelopen week nl. deze lekkere glutenvrije crackers van @lepaindesfleurs De crackers zijn niet alleen glutenvrij, maar ook biologisch. Ze zijn licht en knapperig en het ideale alternatief voor brood en komen in twee variaties, nl. boekweit en kastanje. 

Ik belegde de crackers met manchego kaas en homemade paprika confituur, dat recept vind op onze blog (zie link in bio) maar ook met huisgemaakte artisjokken spread en tonijnsalade. Je kunt er eindeloos mee variëren. Ik ben fan en zal de komende weken vaker lunchen met deze lichte crackers. Oh ja, probeer ook de Crousty Bio Cacahuète, een heerlijke lichte snack op basis van pinda's. 

@mrs.dieteo #gekregen #lepaindesfleurs #crackers #gkutenfreecrackers #glutenfree #glutenfreefood #glutenfreefoodie #getest #glutenvrij
[ KOOLRABI & ZALM ] Een gratin van aardappel, kool [ KOOLRABI & ZALM ] Een gratin van aardappel, koolrabi en gerookte zalm, het is eens wat anders. Makkelijk en snel te maken, het hoeft alleen 40 minuten in de oven. Je kunt hem zelfs een dag op voorhand maken, want de dag erna smaakt de gratin nog beter. Serveer er een fris slaatje bij en je hebt een complete maaltijd. Ik koos ervoor om een salade te maken met de jonge blaadjes van koolrabi, Chinese kool en raapstelen  uit de moestuin. Het recept vind je binnenkort op de blog.

#gratin #potatogratin #gratindelegumes #smokedsalmon #koolrabi #kohlrabi #kohlrabilasagne #kohlrabirecipes #kohlrabiauflauf #kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #glutenvrij #glutenvrijgenieten #glutenvrijerecepten #glutenfree
[ SEPTEMBER ] is bijna voorbij en daar ben ik niet [ SEPTEMBER ] is bijna voorbij en daar ben ik niet rouwig om. Het was een drukke maand en daarom werd er weinig geëxperimenteerd in de keuken en nog minder gepost op de blog. Dit is dus september in een notendop. Op naar oktober...

#kookleefgeniet #foodblogger #foodblog #foodbloggers #foodblogfeed #foodandlifestyleblog #foodandlifestyleblogger #glutenfree #glutenfreerecipes #glutenfreelife #glutenvrij #gezondleven #gezondgenieten #instagood #instafood #veggies #cooking #recipe
[ DE POORTERIJ ] Een week geleden waren wij te gas [ DE POORTERIJ ] Een week geleden waren wij te gast bij @restaurantdepoorterij Toch wel één van onze favorieten in de buurt. Wat chef Rudi Peters op het bord tovert met vooral groenten uit eigen tuin is ongelooflijk knap. Geen wonder dat ze op de 74ste plaats staan van de beste groenterestaurants ter wereld. Wij aten o.a. een tartaartje van wortel & kruiden, schelvis |prei|Anabel|dille, snoekbaars|knolselder|lamsoor| beukenzwam, varkenswang|spitskool|zoete peper|amandel, hoender|diepbeek ajuin|eekhoorntjesbrood|dragon, noten|vanille|Elstar Allemaal even lekker! 

#depoorterij #groenterestaurant #veggies #findining #bestveggierestaurant #visitlimburg #lekkerlimburgs #kookleefgeniet
[ STRACCI ALL'AMATRICIANA ] met crème van pecorin [ STRACCI ALL'AMATRICIANA ] met crème van pecorino naar een recept van @peppegiacomazza Eigenlijk moest dit pastagerecht gemaakt worden met paccheri, een grote tubevormige pasta. In glutenvrije versie helaas nog niet tegenkomen, maar Guy maakte er een eigen versie van en sneed in de plaats vellen glutenvrije lasagne in repen, ofwel stracci. Het was heerlijk! Recept vind je @njamtv 

#pasta #glutenfree #glutenfreepasta #mutti #njam #italianfood #kookleefgeniet
[ RODEKOOL STEAK ] Hou jij van rodekool? Ik ben er [ RODEKOOL STEAK ] Hou jij van rodekool? Ik ben er eigenlijk niet zo dol op, tenzij rauw en op deze manier als steak. Een dikke plak rode kool, gegaard in de oven, overgoten met balsamicodressing en met een topping van spek, Roquefort, appel en walnoten. Verrassend lekker! Je vindt het recept op onze blog, zie link in bio (profiel) @kookleefgeniet⁠
⁠
#food #foodporn #veggiesteak #foodblog #kookleefgeniet #foodblogfeed #recept #groentegerecht #veggies #instagood #rodekoolsteak #redcabbagesteak #glutenfree #redcabbage#lekkervanbijons
[ KRUIDIGE KIP ] met aubergine, dadels, rijst en p [ KRUIDIGE KIP ] met aubergine, dadels, rijst en pistachenoten. De inspiratie voor dit heerlijke ovengerecht haalde ik bij Nigella Lawson. Wie haar kent, weet dat haar gerechten makkelijk en snel te maken zijn. Ik vind het een ideaal gerecht wanneer je gasten krijgt, want je maakt het op voorhand klaar en schuift het daarna 40 minuten in de oven. Een lekker slaatje erbij en klaar! ⁠
Wil je het zelf proberen, kijk dan vlug op onze blog. ⁠
⁠
#foodgasm #delicious #foodie #instafood⁠
#chicken #recepten #watetenwevandaag⁠
#kitcheninspiration #cooking #kookleefgeniet ⁠
#food #homemade #easyrecipes ⁠
#dinnerideas #homecooking #ovenschotel
[ BIRCHER MUESLI ] Ben jij net als ik een slechte [ BIRCHER MUESLI ] Ben jij net als ik een slechte ontbijter? Maak je geen tijd om te ontbijten of krijg je 's ochtends geen hap binnen? Dan is deze Bircher muesli misschien een oplossing. Ik maak in het begin van de week een grote pot en eet er de rest van de week van. Het voordeel hiervan is dat je een potje mee naar het werk kan nemen of een kommetje eet wanneer jij trek hebt. Je kunt de muesli afwerken met geraspte appel en kaneel of vruchten die jij lekker vindt. Het volledige recept dat je dus naar smaak aanpast vind je op de blog: 
https://www.kookleefgeniet.be/recipe/een-gezonde-start-met-bircher-muesli/
Have a great weekend!

#birchermuesli #overnightoats #healthyrecipes#healthyrecipe#cleaneating#breakfast#wholefoods#mealprep#fuelyourbody #muesli #kookleefgeniet
Laad meer... Volg op Instagram

Volg ons op Facebook

Facebook

Volg ons

Kook, leef, geniet … over plezier scheppen in grote kleine dingen

  • Over ons
  • Privacybeleid

ALL RIGHTS RESERVED | © 2020 KookLeefGeniet

Vandaag is een mooie dag om cookies te accepteren. Gewoon voor wat ze zijn! Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Liever niet nu? Kies je voorkeur bij cookie settings.
Cookie settingsAKKOORD
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de cookies die indien nodig zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN