0 0
Appelketchup

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 kg appels (sterappels, jonagold ..)
1/2 kg uien
1 teen look
1/2 liter appelazijn (cider azijn)
2 theelepels gemalen kaneel
2 theelepels kerriepoeder (curry)
1/2 zoet paprikapoeder
5 bollen Jamaicapeper (piment) een pepersoort
2 stuks lange peper een pepersoort
1/2 theelepel fenegriekzaad
2 theelepels kruidnagels

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Appelketchup

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Toen ik in mijn vaders’ bibliotheek op zoek was naar een boek over paddenstoelen, stootte ik op een boekje over appels. Ik had pas twee emmers sterappeltjes opgeraapt. De meeste waren door het vallen gedeukt of gekneusd en daarom niet geschikt om lang te bewaren. Een boekje met appelrecepten kwam dus goed van pas. Nadat ik een groot deel had uitgedeeld, bleven er nog voldoende appels over om te verwerken. Een voormiddag kokkerellen resulteerde in vier potten appelconfituur met kaneel en 3 potten appelketchup. Je leest het goed: ketchup! Niet meteen vergelijkbaar met die van tomaat, maar eerder een variant op curryketchup. Lekker kruidig en een beetje zoals een chutney. In het recept werd er enkel kaneel, kruidnagel en kerrie verwerkt, maar ik wilde er mijn eigen toets aan geven. Ik haalde mijn voorraad  specerijen (Jamaicapeper of piment, lange peper, …) boven, snoof aan elk zakje, stampte het één en ander fijn, snoof weer, proefde en kwam uiteindelijk tot onderstaande mix.

Voor 4 potten – ongeopend op een donkere droge plek bewaren – na opening in de koelkast bewaren.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Maal alle specerijen fijn in een kruidenmolen of een vijzel en zeef ze. Schil de appels, ontdoe ze van hun klokkenhuis en snijd ze grof. Pel de uien en look en snij ook deze grof.

2
Done

Doe de appels met een beetje water in een kookpot met dikke bodem en laat ze zachtjes garen tot er een appelmoes ontstaat. Voeg de uien, look, azijn, een beetje zout en de specerijen toe en breng aan de kook, laat op een middelmatig vuur gedurende een half uur pruttelen. Proef en voeg eventueel wat suiker toe wanneer de ketchup te zuur is. Mix het geheel fijn en vul hiermee gesteriliseerde, goed afsluitbare bokalen.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
vegetarische bolognaise
previous
Vegetarische spaghetti Bolognese
Cappuccino van kastanje
next
Cappuccino van kastanje
vegetarische bolognaise
previous
Vegetarische spaghetti Bolognese
Cappuccino van kastanje
next
Cappuccino van kastanje

Add Your Comment