Ingredients
-
2 rijpe avocado
-
4 hard gekookte eieren
-
1 - 2 theelepels wasabi
-
2 eetlepels mayonaise
-
4 plakjes gerookte zalm
-
olijfolie extra vergine
-
peper en zout
-
citroensap
-
tuinkers of shizo
Directions
Is de zomer echt begonnen? Hoe dan ook, van dit soort dagen moeten we genieten, al is het maar voor heel even. Wat we gehad hebben, kunnen ze ons niet meer afnemen. Ik heb er net een lekkere, maar doordeweekse barbecue op zitten en ik kijk al uit naar het weekend. Het staat vooral in het teken van vrienden en familie, met allerlei leuke afspraken en als kers op de taart, de leukste wijnproeverij van het land, nl. die van Pasqualinno in de mooie tuinen van Orshof. Elk jaar opnieuw iets om naar uit te kijken en zoals gewoonlijk (met uitzondering van vorig jaar) zijn de weergoden hen goed gezind.
Mocht je nog op zoek zijn naar een eenvoudig voorgerechtje, dan is dit (samengesteld uit restjes) misschien iets voor jou.
Steps
1
Done
|
Schil de avocado en snij in blokjes. Meng voorzichtig met olijfolie, peper, zout en citroensap. Hak of plet de eieren. Breng op smaak met peper en zout. Meng de mayonaise met de wasabi en voeg naar smaak meer wasabi toe. Vorm met behulp van een ring een cirkel met avocado, verdeel hierover de wasabimayonaise,vervolgens de fijngehakte eieren en werk af met plakjes zalm en kers. |