• Home
  • Eieren
  • Asperges met tuinbonen en morieljes en langzaam gegaarde eieren
0 0
Asperges met tuinbonen en morieljes en langzaam gegaarde eieren

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
16 witte asperges
300 g dubbel gedopte
8 - 12 morieljes gedroogd of vers
1 kopje groentebouillon
sherry
peper en zout
8 vastkokende aardappelen
4 bio eieren

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Asperges met tuinbonen en morieljes en langzaam gegaarde eieren

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

De week zit er weer bijna op, het weekend kan beginnen. Ik vind het heerlijk om te koken met de typische ingrediënten die het voorjaar te bieden heeft. Asperges kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Ik heb ooit al een gelijkaardig gerecht gepost, alleen was dat toen met lams. Dit is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, ook voor verstokte vleeseters. De eieren werden gestoomd in een stoomoven, maar je kunt het ook met gepocheerde eieren maken. Vervang de eieren door een stukje gebakken witvis en je hebt weer een nieuw gerecht.

Steps

1
Done

Week de morieljes een uurtje in kokend water. Giet af en spoel grondig zodat alle zandresten verdwenen zijn.

2
Done

Wanneer je een stoomoven hebt kan je op een eenvoudige manier eieren garen. Plaats ze in een stoommandje met perforatie en plaats 1 uur in de stoomoven op 65° of pocheer ze op de volgende manier. Breng licht gezouten water aan de kook en voeg een flinke scheut azijn toe. Breek een ei in een kopje. Maak met een lepel een draaiende beweging in het water en laat het ei zachtjes in de kolk glijden. Let wel op dat je de eieren pas op het einde pocheert.

3
Done

Schil de aardappelen, snijd ze indien nodig in twee en kook ze in gezouten water gaar. Kook de tuinbonen in ca. 10 – 15 min. gaar in licht gezouten water met eventueel enkele takjes bonenkruid, giet ze af en spoel onder koud water. Laat de bonen een beetje afkoelen en verwijder de velletjes. Zet koel en afgedekt weg tot gebruik. Schil de asperges, verwijder de vezelige uiteinden en kook ze bijtgaar (of gaar als je dat liever hebt)  in licht gezouten water, houd ze warm.
 

4
Done

Verhit een klontje boter in een pan en bak de paddenstoelen enkele minuten. Blus de pan met een scheutje sherry, laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout. Breng in een steelpannetje de kippenfond of –bouillon aan de kook en laat lichtjes inkoken. Voeg tuinbonen toe en warm ze op in de bouillon. Breng op smaak met peper en zout. 

5
Done

Schik de asperges, morieljes en tuinbonen op een bord, breek het ei over de asperges en lepel er naar keuze wat saus over, serveer de aardappelen erbij. Serveer hierbij eventueel Hollandse saus.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pizza gongonzola, courgette, walnoot
previous
Pizza gorgonzola courgette walnoot
next
Avocado met ei en gerookte zalm
Pizza gongonzola, courgette, walnoot
previous
Pizza gorgonzola courgette walnoot
next
Avocado met ei en gerookte zalm

Add Your Comment