1 0
Shiitakes gevuld met kruidig kippengehakt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 lente-ui
1/2 Spaanse peper (rood)
0,3 cm gemberwortel (vers)
1 el koriander (vers, gehakt)
3 muntblaadjes
3 look
250 g kippengehakt Voor een glutenvrije versie, kippengehakt zelf bereiden
1 tl sesamolie
2 el lichte sojasaus
8 shiitakes
1 el kokosolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Shiitakes gevuld met kruidig kippengehakt

Features:
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Dit is een koolhydraatarm gerecht, ideaal voor wie enkele kilo’s af te vallen. Shiitakes gevuld met kruidig kippengehakt gecombineerd met gestoomde broccoli. Lekker op smaak bracht met oestersaus, look, gember en lente-ui. Je kunt deze paddenstoelen eveneens als hapje serveren.

Misschien vind je deze lichte Pho met kip ook wel lekker.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Verwijder de stelen uit de shiitakes, snijd die fijn en snijd ter decoratie de hoedjes kruiselings in. Snijd kruiden, steeltjes van de shiitakes, lente-uien, peper, look en gember fijn.

2
Done

Meng met het gehakt en breng op smaak met sesamolie, sojasaus en peper. Vorm gehaktballetjes ter grootte van de shiitakes en druk de balletjes vervolgens in de paddenstoelen. Verwarm de kokosolie en bak de paddenstoelen met de gevulde kant naar beneden tot het vlees gaar en gekleurd is. Draai ze om en bak de shiitakes bruin. Voeg een scheutje water toe en plaat een deksel op de pan en laat nog ca. 5 minuten garen of tot het vocht opgenomen is.

3
Done

Serveer met gestoomde broccoli, bimi, paksoi of andere groenten.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Venkelsalade met gerookte zalm en sinaasappel
previous
Venkelsalade met gerookte zalm en sinaasappel
Zomerse ananas met rode vruchten MUNTSUIKER, KOKOSMELK EN LIMOENZESTE
next
Zomerse ananas met rode vruchten
Venkelsalade met gerookte zalm en sinaasappel
previous
Venkelsalade met gerookte zalm en sinaasappel
Zomerse ananas met rode vruchten MUNTSUIKER, KOKOSMELK EN LIMOENZESTE
next
Zomerse ananas met rode vruchten

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here