Ingredients
-
2 lente-ui
-
1/2 Spaanse peper (rood)
-
0,3 cm gemberwortel (vers)
-
1 el koriander (vers, gehakt)
-
3 muntblaadjes
-
3 look
-
250 g kippengehaktVoor een glutenvrije versie, kippengehakt zelf bereiden
-
1 tl sesamolie
-
2 el lichte sojasaus
-
8 shiitakes
-
1 el kokosolie
Directions
Dit is een koolhydraatarm gerecht, ideaal voor wie enkele kilo’s af te vallen. Shiitakes gevuld met kruidig kippengehakt gecombineerd met gestoomde broccoli. Lekker op smaak bracht met oestersaus, look, gember en lente-ui. Je kunt deze paddenstoelen eveneens als hapje serveren.
Misschien vind je deze lichte Pho met kip ook wel lekker.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Meng met het gehakt en breng op smaak met sesamolie, sojasaus en peper. Vorm gehaktballetjes ter grootte van de shiitakes en druk de balletjes vervolgens in de paddenstoelen. Verwarm de kokosolie en bak de paddenstoelen met de gevulde kant naar beneden tot het vlees gaar en gekleurd is. Draai ze om en bak de shiitakes bruin. Voeg een scheutje water toe en plaat een deksel op de pan en laat nog ca. 5 minuten garen of tot het vocht opgenomen is. |
3
Done
|
Serveer met gestoomde broccoli, bimi, paksoi of andere groenten. |