Ingredients
-
1 avocado
-
1 limoen
-
olijfolie
-
peper en zout
-
12 tijgergarnalen
-
4 citroengras
-
1 granny smith appel
-
koolzaadolie
Directions
Dit citroengrasspiesje met scampi en appel en frisse avocado salsa schotelde ik Guy zondag voor. Tot stand gekomen met enkele ingrediënten die ik doorgaans steeds in huis heb; Avocado, scampi en appel. De foto was niet meer van ‘deze tijd’ het recept dateert immers al van 2008 en stond op de oude blog, dus heb ik er in afwachting van een nieuwe eentje geleend bij Unsplash.
Wijntip: Macabeo – Cortijo de la Vieja
Hou je van scampi en frisse limoentoetsen, dan is deze ceviche echt jouw ding.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Wist je trouwens dat we ook een Facebookgroep hebben? Hopelijk tot gauw!
Photo by Maria Labanda on Unsplash
Steps
1
Done
|
Rijg de gepelde scampi en appelstukjes afwisselend op een citroengrasstengel of spiesje. Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet met een vork, meng met limoensap en een scheutje olijfolie tot een frisse avocadosalsa ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Bak de spiesjes in een beetje koolzaadolie tot de scampi gaar zijn. |