Ingredients
-
150 g witte rijst
-
1 kleine ui
-
1 teen knoflook
-
1/2 Venkelknol
-
1/3 rode puntpaprika
-
1/4 courgette
-
2 schelvishaasjesof ander witte stevige vis
-
6 tijgergarnalen
-
1,5 eetlepel tomatenpureetomatenconcentraat
-
1 tros troskerstomaatjes
-
1/2 citroen
-
150 ml visfond
-
100 ml droge witte wijn
-
olijfolie
-
1 koffielepel paprikapoeder
-
1 koffielepel kurkuma
-
peper en zout
Directions
De zomervakantie zit er bijna op. Het was niet de beste zomer ooit, maar we gaan niet klagen. Ons weekje in Nederland heeft veel goed gemaakt. Soms moet je er gewoon eens uit, het maakt niet uit of dat ver is of dichtbij. Voor corona gingen we heel vaak voor een weekend weg en we hebben ons voorgenomen dat weer op te pikken. Dit jaar staat sowieso Porto nog op de planning en dat brengt me naadloos bij het gerecht van vandaag, een Mediterraan vispannetje met rijst. Lang geleden at ik tijdens een rondreis door Portugal arroz de marisco, een rijstschotel met vis en zeevruchten. Dit is mijn eigen interpretatie.
Je kunt dit vispannetje bereiden zoals paella, maar ik vertrok van halfgekookte langkorrelrijst. Verder verwerkte ik een restje venkel, puntpaprika en courgette.
Probeer ook eens deze Mediterraanse rijstschotel. Heerlijk!
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Kook de rijst 8-10 minuten in gezouten water en giet af. Snipper de ui en de look. Snij de venkel, paprika en courgette fijn. Verhit wat olie in een braadpan en bak hierin de garnalen kort aan, maar niet gaar, breng op smaak met peper en zout. Schep ze uit de pan en houd opzij. Bak in dezelfde olie (of voeg wat extra olie toe) de in stukken gesneden en gekruide vis kort aan. Schep ook deze uit de pan. Fruit nu in dezelfde pan de look en ui, voeg de groenten toe en roerbak ca. 2 minuten. |
2
Done
|
Roer de tomatenpuree en de halfgekookte rijst onder de groenten. Meng goed, voeg paprikapoeder, peper, eventueel zout en kurkuma toe en blus met de witte wijn. Laat de alcohol uitkoken en voeg nu de bouillon toe. Laat het vocht een beetje inkoken en schik nu de vis en garnalen in de rijst. Gaar verder tot bijna alle vocht is opgenomen. Verdeel de kerstomaatjes en de in partjes gesneden citroen over de rijstschotel, druppel er wat olie over en plaats 4 minuten onder de grill. |