Ingredients
-
6 coquilles (mag diepgevroren zijn)
-
6 coquilles schelpen
-
12 groene aspergetips of mini asperges
-
100 g boter
-
1 eetlepel rode miso
-
1 limoen (geraspte schil en sap)
-
peper
-
Garnering (facultatief)
-
zeekraal of - venkel
-
oesterblad (bloem)
-
zwart sesamzaad
Directions
Exact een week geleden stonden we ‘s avonds te puffen boven de BBQ. Vandaag schieten de temperaturen alweer de hoogte in en dat zal nog even zo blijven. Wij gaan zelf voorlopig niet barbecueën, maar laten het dit weekend aan anderen over. Bij ons staan er lichtere gerechten op het weekmenu. Wanneer je één van de volgende dagen wel de grill aansteekt kun je kiezen voor een traditionele barbecue of er iets speciaals van maken. Zelf verkies ik dat laatste. Afgelopen vrijdag maakte ik voor mijn bubbel o.a. deze coquilles en groene asperges met misoboter op de barbecue en dat werd gesmaakt. De boter is zooooooo lekker dat brood zeker niet mag ontbreken. Kies voor een lekker artisanaal stokbrood of ciabatta.
Wil je van deze coquilles en groene asperges met misoboter op de barbecue een hoofdgerecht maken, dan kan je de grote groene asperges rechtstreeks op het rooster leggen, de Coquilles of Sint-Jakobsvruchten kort grillen en op het bord afwerken met een klontje gesmolten misoboter.
Miso is een gefermenteerde umami smaakmaker uit de Japanse keuken, die o.a. in dashi (een soort bouillon) wordt verwerkt, maar miso doet het ook goed bij aubergines, vinaigrettes, bij zeevruchten en Coquilles en groene asperges met misoboter op de barbecue…
Misschien wil je deze pladijs met prei, miso en grijze garnalen ook eens proberen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verwarm de barbecue. Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Meng er de miso, de geraspte schil van de limoen en het sap van een 1/2 limoen eronder. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Was de aspergepuntjes en snij ze eventueel bij. Verdeel de misoboter over de schelpen, leg hierop telkens een (ontdooide) coquilles en twee aspergepuntjes. |
2
Done
|
Leg de schelpen rechtstreeks op het rooster van de barbecue en doe het deksel dicht (temperatuur rond 250°C of warmer). Laat de coquilles max. 5 minuten garen. Ze zullen nog glazig zien, maar wel door en door warm zijn. Werk af met sesamzaadjes, de zeekraal of -venkel en het oesterblad. Serveer met stokbrood of ciabatta. |