Ingredients
-
Dragonolie
-
4 takjes dragon
-
1 teentje knoflook
-
1 klein handje vol spinazie, gewassen en uitgelekt
-
50 ml olijfolie extra vergine
-
50 ml koolzaadolie
-
Opgelegd mosterdzaad
-
1 eetlepel mosterdzaad
-
2 eetlepels witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
Het overige
-
150 g fregola
-
1 sjalot
-
1 teentje knoflook
-
100 ml kippenbouillon
-
3 eetlepels geraspte parmezaan
-
2 eetlepels boter
-
1 stukje (ca. 5 cm) gele courgette
-
12 roosjes of steeltjes broccoli of bimi
-
1 citroenen (geraspte schil en sap)
-
12 coquilles (mag diepgevroren zijn)
-
1 witte pens
-
olijfolie
-
peper en zout
-
mosterdblad of andere mini slablaadjes als garnering
Directions
Dit recept is voor een deel van Sergio Herman en een deel van mezelf. In zijn boek Smaakmakers vind je het recept broccoli met lamsoor en witte pens. Guy heeft dat enkele maanden geleden eens gemaakt en we vonden het superlekker. Eigenlijk is elk gerecht dat we al uit dat boek gemaakt hebben subliem bevonden. Maar, nu terug naar mijn coquilles en witte pens met fregola en broccoli. Dit gerechtje maakte ook deel uit van onze 8 gastro tapas met o.a. de burrata met komkommer en aardbei en de truffelrisotto met gepocheerd ei, panchetta en groene asperges. Ik verwerkte in de fregola (pasta) gele courgette uit de tuin en de laatste roosjes broccoli, coquilles en stukjes witte pens en de aromatische dragonolie en opgelegd mosterdzaad. Die 2 laatste componenten maak je best een dag op voorhand.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest. Voor glutenvrije tips, producten en eetgelegenheden kan je terecht op onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
De dragonolieMix de oliën, dragon- en spinazieblaadjes en look tot een glad geheel. Zeef door een kaasdoek en laat een nacht uitlekken. |
2
Done
|
Opgelegd mosterdzaadWeek het mosterdzaad een nacht in water. Kook het de volgende dag 20 minuten in water. Giet af en meng met de azijn. Laat minstens een uur trekken. |
3
Done
|
Het overigeKook de fregola in 8 - 9 minuten. Pel en snipper de ui en knoflook en stoof beide aan in een beetje olijfolie. Doe de fijngesneden courgette erbij en laat nog een minuutje meestoven. Meng er de gekookte fregola onder, de kippenbouillon, parmezaan en boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd warm. Meng vlak voor het opdienen wat citroensap onder de fregola. Kook intussen de broccoli of bimi beetgaar in gezouten water. |
4
Done
|
Verwijder het vliesje van de witte pens en snij in plakken en dep de coquilles droog. Bak elk apart in wat olijfolie. Verdeel de fregola over de vier kommen, schik de coquilles en witte pens errond, werk af met de broccoli, dragonolie en opgelegde mosterd. Rasp wat citroenzeste (schil) over het gerecht en werk verder af met de dragonolie en eventueel wat mosterdblad of andere jonge slablaadjes. |