0 0
Coquilles met fregola en dragonolie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 g fregola
1 kleine sjalot
1 teentje knoflook
100 ml kippenbouillon
3 eetlepels geraspte parmezaan
2 eetlepels boter
1 citroen (zeste en sap)
peper en zout
enkele takjes zeevenkel vervang eventueel door zeekraal
4 blaadjes oesterblad
4 grote dragonolie, zie link in intro
coquilles (mag diepgevroren zijn)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Coquilles met fregola en dragonolie

zeevenkel, oesterblad en citroenzeste

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Enkele jaren geleden stuurde ik Guy om fregola, een Sardijnse pasta (fregola sarda) die op grove couscous lijkt. Hij trok naar een van de vele Italiaanse speciaalzaken die Genk rijk is. Of ze hem konden helpen? ‘Ja, ik zoek fregola (freegoola, op zijn Vlaams uitgesproken 😀)’. ‘ Che?’, klonk het. ‘Fregola, mijn vrouw heeft fregola nodig’, antwoordde Guy weer. ‘???’ ‘Mama vieni qui, questo signore cerca fregola (of zoiets, er zit wat roest op mijn Italiaans).’ Uiteindelijk kwam la mama achter de toonbank vandaan en vroeg nogmaals wat Guy precies zocht. Ze had het uiteindelijk begrepen. ‘Fregola!’  Hevig en trots als een Italiaanse mama kan zijn, zei ze fel ‘fre-go-la! Niet freegoola!’ Wij spreken het sinds nooit meer verkeerd uit. 🙂

Waar het natuurlijk om gaat, is dit recept voor coquilles met fregola en een smakelijke dragonolie. Een hapje dat ik eerder deze maand aan goede vrienden serveerde. Ik heb steeds een zak met coquilles in de diepvriezer, dat is handig om snel een gerechtje in elkaar te flansen. De schelpen heb ik in de loop der jaren bijgehouden, maar je vindt ze ook wel in de kringloopwinkel of vishandel. Het lekkerste resultaat bekom je natuurlijk met verse coquilles, al dan niet zelf schoongemaakt.

Dit hapje kan je makkelijk voorbereiden. Ik gebruikte het recept voor de dragonolie uit een eerder gepost recept, volg de instructies die hier vermeld staan. De olie laat je best enkele uren tot een nacht uitlekken. Het recept is genoeg voor 4 schelpen of 4 hapjes. Verder volg je de ingrediënten en instructies hieronder beschreven.

De zeevenkel komt uit eigen tuin. Het is een zilt plantje met een friss venkelsmaak. Je kunt dit vervangen door zeekraal, maar ook verse dille of een klein beetje fijngesneden venkel.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.

Steps

1
Done

Kook de fregola in 8 - 9 minuten. Pel en snipper de ui en knoflook en stoof beide aan in een beetje olijfolie. Meng er de gekookte fregola onder, de kippenbouillon, parmezaan en boter. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd warm. Meng vlak voor het opdienen wat citroensap onder de fregola.

2
Done

Bak de coquilles kort op heet vuur in wat boter of olijfolie aan. Bren op smaak met peper en zout.

3
Done

Verdeel de fregola over de vier schelpen, schik de coquilles er op. Werk af met dragonolie, geraspte citroenzeste (schil), een beetje zeevenkel en een oesterblad.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
zo droog je tomaten in de oven
previous
Zo droog je tomaten in de oven
Krokante kip met zoetzure saus
next
Krokante kip met zoetzure saus
zo droog je tomaten in de oven
previous
Zo droog je tomaten in de oven
Krokante kip met zoetzure saus
next
Krokante kip met zoetzure saus

Add Your Comment