Directions
Een hele tijd geleden serveerde ik een recept van Alex Clevers uit zijn boek Puur Maasland. Het was een puree van erwten met zure room, carpaccio van Sint-Jakobsvruchten en kaviaar. Volgens het recept werden de erwten gepureerd, op smaak gebracht met peper en zout en met behulp van een ring op een bordje geschikt. Daarop kwamen plakjes verse Sint-Jakobsvruchten, die even gemarineerd werden in limoensap en olijfolie. Het gerechtje werd afgewerkt met zure room en kaviaar. Vorige week maakte ik een variant op het receptje, nl. deze erwtenpuree met rauwe Sint-Jakobsvruchten, haringkaviaar en zure room. De gekookte erwten werden gepureerd en vervolgens door een zeef gedrukt, zodat er een fijne puree ontstond, die in ondiepe schaaltjes werd verdeeld. De Sint-Jakobsvruchten werden net als in het recept even bedruppeld met limoensap en een fijne extra vergine olijfolie en bestrooid met peper. Als afwerking kwam er een dotje, met peper en zout op smaak gebrachte, ricotta bij (maar zure room is beter, omwille van zijn frisheid). Het gerechtje werd afgewerkt met Avruga (haringkaviaar) en een takje dragon.
Met coquilles scoor je altijd, kijk hier voor meer toppertjes.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook zeker onze website GlutenVrijLeven! Hopelijk tot gauw!