Ingredients
-
4 bio eieren
-
1 scheutje melk
-
1 sjalot
-
1/3 courgette
-
5 champignons
-
1 handjevol zuringkan weggelaten worden of vervangen door spinazie
-
4 sprieten bieslook
-
6 + enkele voor de afwerking basilicumblaadjes
-
100 g Fontina (Italiaanse kaas)Romige Italiaanse van koemelk
-
margarine of boter
-
peper en zout
-
2 plakjes Parmaham
-
Directions
We blijven nog even in de Italiaanse sfeer met deze rijkelijk gevulde Italiaanse omelet. Ik maakte hem gisteren als snelle lunch, maar je kunt hem evengoed serveren met een salade of als hapje. Je kunt de frittata dan in punten of blokjes snijden. Helemaal feestelijk wordt het als hem bakt in een muffinvorm, zodat er individuele mini frittate ontstaan. Ik serveerde ze zo ooit als onderdeel van een buffet, maar ook als brunchgerecht. Zowel warm als koud lekker. Je kunt de ham weglaten voor een vegetarische versie of vervangen door gerookte zalm.
Een frittata is ideaal om restjes te verwerken. Je kunt er met andere woorden aan toevoegen wat je wilt. Tomaten, courgette, spinazie, paddenstoelen, prei, ham, kaas, broccoli, etc.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven met grill voor op 200°. |
2
Done
|
Snipper de sjalot. Snijd de courgette en champignons in plakjes. Hak de basilicum, zuring en bieslook fijn. Snijd de fontina (zonder korst) in blokjes.Verwarm een koekenpan, die geschikt is voor in de oven, en voeg een klontje boter of margarine toe. Roerbak de sjalot, courgette en champignons hierin. |
3
Done
|
Klop de eieren los met een scheutje melk, peper en zout. Giet dit over de groenten. Verdeel de fontina en fijngehakte kruiden erover. Plaats de pan onder de grill tot het ei gestold is. Haal uit de oven en werk af met reepjes parmaham en basilicumblaadjes. |