• Home
  • Kaas
  • Frittata met courgette, Fontina en Parmaham
1 0
Frittata met courgette, Fontina en Parmaham

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

4 bio eieren
1 scheutje melk
1 sjalot
1/3 courgette
5 champignons
1 handjevol zuring kan weggelaten worden of vervangen door spinazie
4 sprieten bieslook
6 + enkele voor de afwerking basilicumblaadjes
100 g Fontina (Italiaanse kaas) Romige Italiaanse van koemelk
margarine of boter
peper en zout
2 plakjes Parmaham

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Frittata met courgette, Fontina en Parmaham

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

We blijven nog even in de Italiaanse sfeer met deze rijkelijk gevulde Italiaanse omelet. Ik maakte hem gisteren als snelle lunch, maar je kunt hem evengoed serveren met een salade of als hapje. Je kunt de frittata dan in punten of blokjes snijden. Helemaal feestelijk wordt het als hem bakt in een muffinvorm, zodat er individuele mini frittate ontstaan. Ik serveerde ze zo ooit als onderdeel van een buffet, maar ook als brunchgerecht. Zowel warm als koud lekker. Je kunt de ham weglaten voor een vegetarische versie of vervangen door gerookte zalm.

Individuele frittate

Een frittata is ideaal om restjes te verwerken. Je kunt er met andere woorden aan toevoegen wat je wilt. Tomaten, courgette, spinazie, paddenstoelen, prei, ham, kaas, broccoli, etc.

Steps

1
Done

Verwarm de oven met grill voor op 200°.

2
Done

Snipper de sjalot. Snijd de courgette en champignons in plakjes. Hak de basilicum, zuring en bieslook fijn. Snijd de fontina (zonder korst) in blokjes.Verwarm een koekenpan, die geschikt is voor in de oven, en voeg een klontje boter of margarine toe. Roerbak de sjalot, courgette en champignons hierin.

3
Done

Klop de eieren los met een scheutje melk, peper en zout. Giet dit over de groenten. Verdeel de fontina en fijngehakte kruiden erover. Plaats de pan onder de grill tot het ei gestold is. Haal uit de oven en werk af met reepjes parmaham en basilicumblaadjes.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Risotto ai funghi porcini
next
Ravioli met ricotta en spinazie en salieboter
previous
Risotto ai funghi porcini
next
Ravioli met ricotta en spinazie en salieboter

Add Your Comment