Ingredients
-
12 verse sardinefiletsJe kunt ze ook zelf fileren
-
2 losgeklopte eiwitten
-
1 bosje bladpeterselie
-
8 eetlepels panko of paneermeel
-
8 eetlepels geraspte parmezaan
-
peper en zout
-
olijfolie
-
rucola
-
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
-
tomatenkaviaarkan vervangen worden door zongedroogde of verse tomaatjes
-
olijfolie extra vergine
-
balsamico azijn
-
salsa verde
-
2 eetlepels kappertjes op azijn
-
1 eetlepel gehakte bladpeterselie
-
2 dunne lente-ui
-
1 eetlepel gehakte verse basilicum
-
1/2 teentje look
-
peper en zout
-
citroen
-
8 eetlepels olijfolie extra vergine
-
1/2 eetlepel honing
Directions
Italiaanse sardines zijn nu op hun best. Ik paneerde ze met broodkruim en parmezaan. Salsa verde of groene saus is een koude saus op basis van verschillende kruiden. Door citroen in de saus te verwerken neutraliseer je het ‘vette’ van de vis.
Steps
1
Done
|
Salsa verdeHak de kappertjes, lente-ui en kruiden fijn. Meng met de geraspte look en zeste (schil) van de citroen. Voeg 8 eetlepels olijfolie en 4 eetlepels citroensap toe en de honing. Roer tot een homogene saus. Breng op smaak met peper en zout. |
2
Done
|
Meng de rucola met olijfolie, balsamico, peper en zout. Schik op de borden, verdeel er de pijnboompitten en tomaatjes over. |
3
Done
|
Klop het eiwit los in een diep bord. Meng in een ander bord de parmezaan, panko, gehakte peterselie, peper en zout. Dep de sardines droog en paneer ze door ze eerst door het eiwit te halen en dan door het paneermengsel. Bak in de olijfolie. |
4
Done
|
Serveer de gebakken sardines op de sla en verdeel er de salsa verde over. |