Ingredients
-
12 groene asperges
-
12 plakjes pancettaontbijtspek kan ook.
-
olijfolie
-
4 olijfolie extra vergine
-
1 theelepel Dijonmosterd
-
1 eetlepel vloeibare honing
-
2 eetlepels balsamico azijn
-
6 rijpe tomatenontveld en ontpit
-
1 eetlepel gehakte verse basilicum
-
1/2 eetlepel fijngesneden bieslook
-
1/2 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
-
peper en zout
Directions
Dit is een voorgerecht met groene asperges is perfect geschikt voor op de BBQ, maar grillen in een pan kan ook. Als je met mini asperges werkt, maak je er een lekker hapje van. Helaas heb ik geen foto van het gerecht. Deze foto werd gemaakt op een geweldige boerenmarkt in Nizza Monferato in Piemonte/Italië.
Steps
1
Done
|
Snijd de vezelige uiteinden van de asperges en verwijder eventueel de ‘schubben’. Wikkel de asperges in een plakje panchetta, maar laat de uiteinden vrij. Grill de asperges in een hete grillpan tot de panchetta krokant is. |
2
Done
|
Maak de vinaigrette door de mosterd te mengen met de honing en er vervolgens de olijfolie en balsamico onder te roeren. Breng op smaak met peper en zout en een beetje fijngesneden basilicum. |
3
Done
|
Hak de tomaten fijn en vermeng met de kruiden, olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schik naar keuze op langwerpige of diepe bordjes. |