Ingredients
-
1 bussel witte asperges
-
200 g rucola
-
2 bio eieren
-
2 porties aardappelpuree
-
koolzaadolie
-
peper en zout
Directions
Deze witte asperges met rucolapuree en een zacht gekookt ei is een klassieker bij ons thuis. Het is trouwens een recept uit 2009 dat overnam van mijn oude blog.
Zo, ik ben er weer. De afgelopen dagen was ik op bezoek bij onze noorderburen, meer bepaald in Amsterdam. Een prachtige stad, die ik zoals een echte Amsterdammer ‘op’ de fiets doorkruiste, maar waar ik ook een beetje de toerist uithing door me te laten meevoeren op een rondvaart langs de grachten. Bovendien was het heerlijk weer en ik heb er daardoor een licht vakantiegevoel aan overgehouden.
Vanuit de trein zag ik vanochtend ettelijke aspergevelden en men was ijverig bezig met het steken van deze edele groente. Vandaar de inspiratie om u dit recept te serveren. Asperges en eieren zijn klassiek en meestal serveer ik ze met een hardgekookt of een gepocheerd ei, maar nu een keer met een licht gekookt.
We hebben nog meer aspergerecepten, neem zeker eens een kijkje.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Schil de asperges, beginnende vanaf de kop. Snijd het houterige gedeelte weg en stoom of kook de asperges gaar of bijtgaar naar keuze. Verdeel de rucola in twee en blancheer de helft ca. 2 minuten in kokend water. Giet af en koel met ijswater. Druk het vocht er zoveel mogelijk uit en mix met de koolzaadolie tot een mooie groene olie, Breng op smaak met een klein beetje zout en peper. Hak de overige rucola grof en meng onder de warme aardappelpuree. Kook de eieren zacht (ca. 4-5 minuten wanneer je ze in kokend water opzet) en pel ze voorzichtig. Verdeel de puree en asperges over 2 borden, werk af met een streepje rucola olie en een zachtgekookt ei en geef er wat zout bij. |