0 0
(Glutenvrije) fusilli met broccoli en spek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 broccoli
350 - 400 g fusilli
200 ml kookroom
4 eetlepels + extra geraspte parmezaan
200 g gerookte spekblokjes
1 teentje knoflook
2 liter groentebouillon
peper en zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

(Glutenvrije) fusilli met broccoli en spek

Lekker doordeweeks

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Eén keer per week staat hier gegarandeerd een bord pasta op tafel. Guy geeft de voorkeur aan zijn zelf gemaakte spaghetti bolognese, die heel lekker is. Ik besef net dat dit recept zelfs niet op deze blog staat. Werk aan de winkel! Zelf hou ik van afwisseling en experimenteren. Vaak met wat er nog in de koelkast of vriezer ligt, want wij gooien niets weg. Vorige week was dat deze (Glutenvrije) fusilli met broccoli en spek. Guy heeft altijd graag een beetje vlees ertussen, zelf kan ik dat heel goed missen. Dus het spek kan je achterwege laten.

Het is een super simpel en doordeweeks gerecht. Zonder het spek heb je eigenlijk een soort van vegetarische mac & cheese. Je kunt natuurlijk voor vegetarisch spek kiezen.
Wist je dat je de broccolisteel ook kunt gebruiken. De smaak neigt een beetje naar raapjes, als proef je natuurlijk ook, duidelijk de broccoli. Schil hem wel, want de schil is nogal hard en vezelig. Als je hem niet voor dit recept gebruikt, verwerk hem dan in een soep. Je kunt de bouillon waarin we de broccoli en pasta koken ook perfect als basis voor soep gebruiken. ‘No food waste’ is ons motto. 😉

Als je raapstelen of cima di rapa kunt vinden, moet je beslist deze orecchiette eens proberen.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Bezoek ook onze website GlutenVrijLevenHopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Breng de bouillon (mag van bouillonblokje zijn) aan de kook. Maak intussen de broccoli schoon, schil de steel en snij die in blokjes en verdeel de rest in kleine roosjes. Kook de broccoli in ca. 10 minuten beetgaar. Schep de roosjes uit de bouillon, want die hebben we nog nodig, en zet ze opzij.

2
Done

Kook de pasta al dente volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Bak intussen het spek in een ruime pan in een beetje olijfolie of boter. Doe de fijngesnipperde look erbij. Voeg de room toe en breng aan de kook. Meng er vervolgens de geraspte parmezaan, broccoli en de fusilli eronder. Zorg ervoor dat alles goed warm is en breng op smaak met peper en zout.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
citroenkip met geroosterde groenten en quinoa
previous
Citroenkip en knolgroenten uit de oven
Hartige granola snack
next
Hartige granola snack met noten en zaden
citroenkip met geroosterde groenten en quinoa
previous
Citroenkip en knolgroenten uit de oven
Hartige granola snack
next
Hartige granola snack met noten en zaden

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here