Ingredients
-
200 g rode kool
-
4 (gerookte) Frankfurter worstjes
-
4 sneetjes gerookt ontbijtspek
-
4 piccolo'sof speciale hotdogbroodjes
-
50 g Bleu d'Auvergneof andere blauwe schimmelkaas
-
4 eetlepels krokant gebakken uitjes (kant- en-klaar)
-
Saus
-
2 eetlepels Dijonmosterd
-
1 eetlepel vloeibare honing
-
1 eetlepel tomatenketchup
-
1 eetlepel balsamico azijn
-
Directions
De alom bekende hotdog is aan een opmars bezig. Tenminste in een gepimpte versie. Overal duiken ‘haute dogs’ op. In de VS is men al langer aan het experimenteren met de populaire snack. Hier bij ons zijn de haute dogs van Jeroen Meus het meest bekend. Hij verkoopt ze als (de spreekwoordelijke) zoete broodjes onder de naam Würst. Wij hebben ze getest en lekker bevonden.
Zelfs supermarktketens spelen gretig in op deze hippe trend. Delhaize bijvoorbeeld, verkoopt speciale broodjes en worstjes om je eigen haute dog te bereiden. Ik haalde voor deze haute dog mijn inspiratie uit hun magazine van augustus-september.
Steps
1
Done
|
SausMaak de saus door alle ingrediënten met elkaar te mengen. |
2
Done
|
Snijd de broodjes open, maar maar niet helemaal opensnijden. Warm de worstjes op. Bak het spek krokant zonder vetstof. |
3
Done
|
Schaaf de rode kool. Snijd de kaas in plakjes of blokjes. Verdeel de kool over de broodjes, druppel er een koffielepel saus over. Leg er vervolgens de kaas, de worstjes en het spek over. Druppel er opnieuw een lepeltje saus over en werk af met de gebakken uitjes. |