0 0
Grijze garnalen met frisse groentetartaar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/3 kleine courgette meng gele en groene courgette voor een mooi kleureffect
1 tomaat
1 lente-ui
5 + 4 als decoratie basilicumblaadjes
1 takje oregano
4 troskerstomaatjes
4 houten prikkertjes
olijfolie extra vergine
witte wijnazijn of chardonnay azijn
peper en zout
120 g grijze garnalen bij voorkeur zelf gepelde garnalen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Grijze garnalen met frisse groentetartaar

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Wanneer we gasten krijgen maak ik meestal één of meerdere hapjes of amuses. Meestal komt het tot stand met restjes, heel soms haal ik de nodige ingrediënten in huis. De rauwe groentetartaar, die ik voor dit recept gebruik, is gemaakt van groenten uit de moestuin. Een beetje gele en groene courgette, tomaatjes en lente-ui. Ik moest alleen de grijze garnalen kopen, maar je zou ze ook kunnen vervangen door rauwe ham, feta, mozzarella of tonijn uit blik. De groentetartaar kan je een halve dag op voorhand maken, dan kunnen de smaken extra goed intrekken.

Steps

1
Done

Ontpit en ontvel de tomaat. Snijd de courgette, lente-ui en tomaat in hele fijne blokjes (brunoise). Doe dit in een kommetje en giet er ca. 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel chardonnay azijn over. Voeg de fijngesneden basilicum en oregano blaadjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit eventueel even intrekken.

2
Done

Doe de tartaar in glaasjes. Verdeel de garnalen erover en werk af met een prikkertje waarop een kerstomaatje en een basilicumblaadje is geprikt.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Spaghettipompoen met kabeljauw, kerstomaten en kappertjes
next
Haute dog
previous
Spaghettipompoen met kabeljauw, kerstomaten en kappertjes
next
Haute dog

Add Your Comment