Ingredients
-
2 gekookte rode biet (kant-en-klaar)
-
1 scheutje xeresazijn of sherry azijn
-
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
-
Herve pikant (kaas)
-
Tête de Moin (kaas)
-
Brie de Meau (kaas)
-
hazelnoten
-
walnoten
-
Voor de siroop
-
1/2 kopje rode bietensap
-
1/2 kopje xeresazijn of sherry azijn
Directions
Wanneer ik moet kiezen tussen een zoet en een kaas dessert, dan kies ik voor het laatste. Kaas in combinatie met iets zoet, zoals siroop of mostarda, noten en een beetje sla vormen een perfect en feestelijk dessert. In dit kaas dessert met rode biet heb ik wegens tijdgebrek, voorgekookte rode biet gebruikt, maar verse rode bieten smaken nog lekkerder.
Wijntip: L’Oustal Blanc, Minervois
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.
Steps
1
Done
|
Doe de rode bietjes in een kommetje, overgiet met de sherryazijn en bestrooi met de gemalen kruidnagel, meng alles onder elkaar en zet minsten 4 uur in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken. |
2
Done
|
Kook het rode bietensap en sherryazijn in tot een siroop bekomen is. Schik de kazen, rode biet bolletjes, veldsla en noten op een bord en werk af met de siroop. |