Ingredients
-
2 kalfsschenkels
-
1 ui
-
1 dikke wortel
-
2 stelen groene selder
-
1 teen knoflook
-
1 bouquet garni
-
1/2 eetlepel bloem (glutenvrij)
-
250 ml kalfsfond
-
100 ml balsamico azijn
-
1 eetlepel graanmosterd
-
peper en zout
-
1 klont margarine of boter
Directions
Ossobuco (letterlijk bot met gat) is volgens mij het meest bekende gerecht met kalfsschenkel. Bij deze klassieker uit Milaan wordt het vlees traditioneel gestoofd in een tomatensaus. Men eet er risotto Milanese bij met gremolata (look – peterselie – citroenzeste). Heel lekker, maar ik wou eens iets anders proberen. Ik at lang geleden in Toscane een stoverij (stinco) met balsamico. Uit heimwee naar dat gerecht gebruikte ik het als inspiratie voor deze kalfsschenkel met balsamico.
Serveer aardappelpuree en doperwten en geroosterde wortelen bij deze zacht gegaarde kalfsschenkel met balsamico. Of een lekkere salade en ovenaardappelen.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Je vindt ons ook op Pinterest.
Steps
1
Done
|
Maak de groenten schoon en snij fijn. Maak insnijdingen in de randen van de kalfsschenkels, waar een vliesje zit. Zo voorkom je dat ze gaan krullen. Bestuif de schenkels met bloem, peper en zout en schroei ze rondom dicht. Haal ze uit de pot en zet opzij. |
2
Done
|
Doe eventueel nog wat boter in de pot, stoof nu de groenten aan en roer er nog een beetje bloem onder. Roerbak ca. 3 minuten. Leg de schenkels terug en voeg mosterd toe, de fond, balsamico en bouquet garni. Het vlees moet net onder staan, voeg dus eventueel extra fond of water toe. Breng aan de kook, plaats een deksel op de pot en draai het vuur lager. Laat 2 - 3 uur zachtjes garen tot het vlees botermals is. Kruid met peper en zout. |
3
Done
|
Serveer naar keuze met aardappelpuree of polenta en groenten. |