Ingredients
-
2 kipfilets
-
8 - 12 ontbijtspek
-
1 koffielepel gedroogde peterselie
-
1/2 koffielepel zout
-
1/2 koffielepel gemalen peper
-
1/4 koffielepel nootmuskaat
-
1koffielepel kerriepoeder (curry)
-
1 koffielepel paprikapoeder
-
3 eetlepels olijfolie
-
8 - 12 satéprikkers
Directions
Kip heeft doorgaans nogal wat tijd nodig om te garen, maar deze kip-spekspiesjes spiesjes zijn in enkele minuten klaar. Je kunt ze in een grillpan of op de barbecue roosteren. De marinade maakte ik zelf, maar je kunt eventueel kant-en-klare kipkruiden mengen onder de olie.
Steps
1
Done
|
Snijd de kipfilets in de lengte in repen (8 à 12 stuks) ongeveer zo breed als de spekplakjes. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar, leg hierin de kipreepjes en meng goed. Verdeel de kipreepjes over een snijplank en bedek elk reepje met een plakje spek. Rijg ieder kip/spekreepje op een satéprikker en rooster ze kort op de barbecue of in een grillpan. |