0 0
Zomerse bonensalade met Italiaans tintje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kop witte bonen (geweekt) kan ook met bonen in blik
1 kop rode bonen (geweekt) kan ook met bonen in blik
1 kop groene bonen (geweekt) kan ook met bonen in blik
5 plakjes pancetta
1 blokje parmezaan
1 sjalot
peper en zout
4 eetlepels olijfolie extra vergine
2 eetlepels balsamico azijn
enkele blaadjes bladpeterselie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zomerse bonensalade met Italiaans tintje

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ik zag bij het opruimen van mijn voorraadkast dat ik nog zoveel verschillende soorten bonen, linzen en rijst had staan. Hoog tijd om daar wat mee te doen. Je zou denken dat bonen typische winterkost zijn, maar je kunt er perfect een zomerse salade van maken. Voeg er wat olijven, parmezaan, pancetta of gerookt spek aan toe of eventueel tonijn en klaar. Geen tijd of zin om gedroogde bonen te gebruiken, koop ze in bokaal of blik. Deze serveerde ik bij kip/spekspiesjes en gemarineerde varkenshaasje op de barbecue.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Spoel de bonen, nadat je het weekwater hebt afgegoten, onder stromend water en breng ze in koud water, elk afzonderlijk, aan de kook. De kooktijd is afhankelijk van de soort en schommelt tussen 1 à 2 u. Controleer regelmatig op gaarheid. Giet de bonen af en laat ze afkoelen. Snijd de panchetta in reepjes en bak deze krokant in een droge pan. Leg ze op een vel keukenpapier en laat afkoelen. Meng de bonen, sjalot en peterselie door elkaar. Breng op smaak met olijfolie, balsamico, peper en zout. Vlak voor het serveren de panchetta en parmezaanschilfers erover strooien.

Garneer met een takje peterselie of basilicum. 

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pita met varkenswangen
previous
Pita met varkenswangen
Kip-spekspiesjes
next
Kip-spekspiesjes
Pita met varkenswangen
previous
Pita met varkenswangen
Kip-spekspiesjes
next
Kip-spekspiesjes

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here