Ingredients
-
1 kop witte bonen (geweekt)kan ook met bonen in blik
-
1 kop rode bonen (geweekt)kan ook met bonen in blik
-
1 kop groene bonen (geweekt)kan ook met bonen in blik
-
5 plakjes pancetta
-
1 blokje parmezaan
-
1 sjalot
-
peper en zout
-
4 eetlepels olijfolie extra vergine
-
2 eetlepels balsamico azijn
-
enkele blaadjes bladpeterselie
Directions
Ik zag bij het opruimen van mijn voorraadkast dat ik nog zoveel verschillende soorten bonen, linzen en rijst had staan. Hoog tijd om daar wat mee te doen. Je zou denken dat bonen typische winterkost zijn, maar je kunt er perfect een zomerse salade van maken. Voeg er wat olijven, parmezaan, pancetta of gerookt spek aan toe of eventueel tonijn en klaar. Geen tijd of zin om gedroogde bonen te gebruiken, koop ze in bokaal of blik. Deze serveerde ik bij kip/spekspiesjes en gemarineerde varkenshaasje op de barbecue.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Spoel de bonen, nadat je het weekwater hebt afgegoten, onder stromend water en breng ze in koud water, elk afzonderlijk, aan de kook. De kooktijd is afhankelijk van de soort en schommelt tussen 1 à 2 u. Controleer regelmatig op gaarheid. Giet de bonen af en laat ze afkoelen. Snijd de panchetta in reepjes en bak deze krokant in een droge pan. Leg ze op een vel keukenpapier en laat afkoelen. Meng de bonen, sjalot en peterselie door elkaar. Breng op smaak met olijfolie, balsamico, peper en zout. Vlak voor het serveren de panchetta en parmezaanschilfers erover strooien. Garneer met een takje peterselie of basilicum. |