0 0
Glutenvrije focaccia met rozemarijn en kerstomaatjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g glutenvrije bloem Ik gebruikte bloem van merk Schär
2 theelepels baksoda
350 ml warm water (niet kokend heet)
1 zakje droge bakkersgist
1 eetlepel honing
1 koffielepel zout
4 eetlepels olijfolie
De topping
6 - 8 troskerstomaatjes
fleur de sel of grof zeezout
ca. 2 eetlepels geraspte parmezaan
peper
1 takje rozemarijn

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Glutenvrije focaccia met rozemarijn en kerstomaatjes

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • De topping

Directions

Share

Gisteren zag ik ergens een foto van een focaccia passeren en ik kreeg er plots zo’n zin in dat ik tussen de huishoudelijke klussen door aan het bakken ging. Focaccia is een soort Italiaans plat brood en lijkt wat op een dikke pizza. Je kunt focaccia als aperitiefhapje eten met een dip van olijfolie met look en kruiden, maar ook als lunch met bijvoorbeeld salumi of Italiaanse gerookte vleeswaren, bij een stukje kaas, als brood bij pasta. Omdat ik glutensensitief ben, maakte ik een glutenvrije focaccia met gluten- en lactosevrij meel van Schär, afgewerkt met rozemarijn en kerstomaatjes. Het was de eerste keer dat ik een glutenvrije versie van dit heerlijke platbrood maakte en was toch wel verbaasd dat het zo goed gelukt was. Al helemaal omdat ik het recept niet goed gelezen had en zo een aantal stappen had overgeslagen. Ik en recepten volgen lukt niet zo goed 😉

Er is weinig werk aan  deze glutenvrije focaccia met rozemarijn en kerstomaatjes, wan alle ingrediënten werden in de mengkom van de Kitchenaid gedaan en 5 minuten goed gekneed. Verwacht geen stevig deeg, het is eerder plakkerig en lijkt meer op een dik beslag. Deze focaccia is het lekkerst op de dag zelf.

Misschien vind je aardappelbrood ook wel lekker.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

 

Steps

1
Done

Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mengkom van een keukenrobot. Kneed het deeg ca. 5 minuten. Let wel dat het water niet kokend heet is max. 50 - 60 graden. Dek de kom af met huishoudfolie en laat een uur op een warme plaats rijzen.

2
Done

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de tomaatjes en pluk de naaldjes van de rozemarijn.
Bekleed een bakplaat of braadslede met bakpapier. Vet deze een beetje in met olijfolie en stort het deeg op het bakpapier. Maak de bovenkant glad (eventueel met natte vingers) en duw er met je vingers 'putjes' in, die zijn typisch voor focaccia. Druk de gehalveerde tomaatjes in het deeg met het snijvlak naar boven. Strooi en de rozemarijnnaaldjes, de parmezaan, het grof zout en de peper over.

3
Done

Plaats de focaccia 30 minuten onderaan in de oven tot hij goudbruin ziet. Laat 10 tot 15 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Snelle wok met rijstnoedels
Kruidige geroosterde pompoensoep met kokosroom
next
Kruidige geroosterde pompoensoep met kokosroom
previous
Snelle wok met rijstnoedels
Kruidige geroosterde pompoensoep met kokosroom
next
Kruidige geroosterde pompoensoep met kokosroom

4 Comments Hide Comments

Hoi Charity, Sorry voor het late bericht, maar we waren even op vakantie. Bij de ingrediënten staat dat er 350 ml warm water bij moet. 😉

Goededag ik heb deze gemaakt maar deze smaakt helemaal naar bak soda, zeep. Is 2 eetlepels niet erg veel voor dit recept, moet het geen theelepels zijn ?

Hallo Elsje, je hebt gelijk er stond een fout in het recept. Het moeten theelepels zijn en ik heb het intussen aangepast. Sorry hiervoor. Alleszins bedankt om het op te merken.

Add Your Comment