0 0
Koolvis met erwtenpuree

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 koolvisfilets
2 kopjes (diepvries)erwtjes
peper en zout
boter
200 ml visfond
6 peperkorrels
2 citroengras
room
1/2 citroen
1 sjalot

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Koolvis met erwtenpuree

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Dit is een recept dat mee mocht verhuizen van mijn oude blog. Het is lekker eenvoudig en snel klaar.

Vis met erwtenpuree is een beetje Brits. Ik vind erwten best wel goed passen bij vis en combineer ze weleens met coquilles. Koolvis is een  lekkere en vaste vis en veel goedkoper dan bijvoorbeeld kabeljauw. Koolvis ziet er alleen een beetje ‘grijzig’ uit, wat hem misschien iets minder populair maakt. Je kunt hierbij aardappelen of puree  serveren.

Meer visgerechten vind je hier.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. 

Steps

1
Done

Koolvis met erwtenpuree

Kook de erwten gaar en pureer ze met een klontje boter, breng op smaak met peper en zout. Breng de visfond aan de kook met sjalot, peperkorrels en citroengras en kook tot 1/3 in. Zeef de fond, doe hem terug in een sauspannetje, voeg een flinke scheut room toe en laat weer inkoken tot ½. Breng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout. Wentel de koolvis in bloem en bak goudbruin in bruine boter.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pikant-zure soep (Suan La Tang)
previous
Pikant-zure soep (Suan La Tang)
blini asperge zalm kwartelei
next
Blini’s met gerookte zalm en groene asperges
Pikant-zure soep (Suan La Tang)
previous
Pikant-zure soep (Suan La Tang)
blini asperge zalm kwartelei
next
Blini’s met gerookte zalm en groene asperges

Add Your Comment