Ingrediënten
-
2 koolvisfilets
-
2 kopjes (diepvries)erwtjes
-
peper en zout
-
boter
-
200 ml visfond
-
6 peperkorrels
-
2 citroengras
-
room
-
1/2 citroen
-
1 sjalot
Intro
Dit is een recept dat mee mocht verhuizen van mijn oude blog. Het is lekker eenvoudig en snel klaar.
Vis met erwtenpuree is een beetje Brits. Ik vind erwten best wel goed passen bij vis en combineer ze weleens met coquilles. Koolvis is een lekkere en vaste vis en veel goedkoper dan bijvoorbeeld kabeljauw. Koolvis ziet er alleen een beetje ‘grijzig’ uit, wat hem misschien iets minder populair maakt. Je kunt hierbij aardappelen of puree serveren.
Meer visgerechten vind je hier.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen.
Stappen
1
Klaar
|
Koolvis met erwtenpureeKook de erwten gaar en pureer ze met een klontje boter, breng op smaak met peper en zout. Breng de visfond aan de kook met sjalot, peperkorrels en citroengras en kook tot 1/3 in. Zeef de fond, doe hem terug in een sauspannetje, voeg een flinke scheut room toe en laat weer inkoken tot ½. Breng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout. Wentel de koolvis in bloem en bak goudbruin in bruine boter. |