0 0
Lekkere boontjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kopje gedroogde flageolets groene boontjes
250 g prinsesboontjes
5 cm preiwit
1 sjalot
1 wortel
190 ml kalfsfond
1/2 eetlepel tomatenpuree
peper en zout
boter

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lekkere boontjes

Cassoulet

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Dit is een eigen, vereenvoudigde interpretatie van de ‘bonencassoulet’ van Thomas Keller (French Laundry/Perse). Ik beperkte me tot prinsesboontjes en flageolets (gedroogde groene boontjes), maar je kunt er allerlei soorten verse en gedroogde bonen voor gebruiken. Deze lekkere boontjes passen bij lams, maar ook op zich erg lekker met een beetje puree of aardappeltjes.

Op zoek naar een gerecht met lams om dit te combineren? Probeer dan deze gegrilde lamskoteletjes eens.

Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!

Steps

1
Done

Kook de flageolets gaar in water, ca. 2 uur, giet ze af. Kook de prinsesboontjes beetgaar, giet ze af en spoel onder kouder water. Stoof de prei, sjalot en wortel aan in een beetje boter, voeg de kalfs- en kippenfond toe en laat tot 1/3 inkoken. Roer er de tomatenpuree onder en een klontje boter. Doe de bonen erbij en warm het geheel op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en zout.

Ik serveerde dit bij lamskoteletjes met een salie/broodkorstje en een Ratte/lookpuree.

Inge

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pijlinktvis gevuld met vis, ei en garnaal
previous
Pijlinktvis gevuld met vis, ei en garnaal
next
Brownie cupcakes met een hartje van framboos
Pijlinktvis gevuld met vis, ei en garnaal
previous
Pijlinktvis gevuld met vis, ei en garnaal
next
Brownie cupcakes met een hartje van framboos

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here