Ingredients
-
1 kopje gedroogde flageoletsgroene boontjes
-
250 g prinsesboontjes
-
5 cm preiwit
-
1 sjalot
-
1 wortel
-
190 ml kalfsfond
-
1/2 eetlepel tomatenpuree
-
peper en zout
-
boter
Directions
Dit is een eigen, vereenvoudigde interpretatie van de ‘bonencassoulet’ van Thomas Keller (French Laundry/Perse). Ik beperkte me tot prinsesboontjes en flageolets (gedroogde groene boontjes), maar je kunt er allerlei soorten verse en gedroogde bonen voor gebruiken. Deze lekkere boontjes passen bij lams, maar ook op zich erg lekker met een beetje puree of aardappeltjes.
Op zoek naar een gerecht met lams om dit te combineren? Probeer dan deze gegrilde lamskoteletjes eens.
Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Kook de flageolets gaar in water, ca. 2 uur, giet ze af. Kook de prinsesboontjes beetgaar, giet ze af en spoel onder kouder water. Stoof de prei, sjalot en wortel aan in een beetje boter, voeg de kalfs- en kippenfond toe en laat tot 1/3 inkoken. Roer er de tomatenpuree onder en een klontje boter. Doe de bonen erbij en warm het geheel op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en zout. Ik serveerde dit bij lamskoteletjes met een salie/broodkorstje en een Ratte/lookpuree. |