Ingredients
-
4 pijlinktvissenverse of diepgevroren, schoongemaakt
-
1 + 1 sjalot
-
1 teen look
-
1/2 spaanse peper
-
olijfolie extra vergine
-
sherry
-
375 ml tomato frito (Heinz)
-
witte wijnazijn of chardonnay azijn
-
peper en zout
-
2 hard gekookte eieren
-
60 g grijze garnalen (handgepeld)
-
50 g witte vis naar keuzegefileerd
-
boter
-
houten prikkertjes
Directions
Ik heb geen goed gevulde diepvriezer, maar scampi, Sint-Jakobsvruchten, erwtjes en pijlinktvis(buisjes) heb ik bijna altijd in huis. Het zijn veelzijdige ingrediënten, die gemakkelijk te combineren zijn. Je kunt ze verwerken tot heerlijke voorgerechten, in risotto of pasta, in Aziatische of mediterrane gerechten, bakken of grillen, etc. Deze pijlinktvisjes kregen een vulling van restjes. Er was nog een stukje koolvis over van de dag ervoor, maar ook nog een half bakje grijze garnaal. De rest van de ingrediënten behoren tot mijn gebruikelijke voorraadkast. Je kunt deze inktvisjes gevuld met vis, ei en garnaal als voorgerecht eten, maar ook als tapa serveren.
In de vulling van deze inktvisjes zitten grijze garnalen, die zijn zo veelzijdig. Misschien lust je deze witte en groene asperges met grijze garnalen ook wel.
Fan van inktvis? Probeer dan zeker dit recept Laat je ons weten wanneer je een recept van Kook Leef Geniet geprobeerd hebt? We zijn reuze benieuwd wat jullie ervan vonden. Je kunt hier een reactie nalaten of doe het via Facebook of Instagram met de hashtag #kookleefgeniet of door ons te taggen. Hopelijk tot gauw!
Steps
1
Done
|
Verhit de olie en stoof hierin de sjalot, look en Spaanse peper, blus met een scheut sherry en laat even koken zodat de alcohol verdampt. Voeg de tomato frito toe en laat op een zacht vuurtje koken (ca. 10-15 min.). Breng op smaak met een scheutje witte wijnazijn, peper en zout. |
2
Done
|
Stoof de sjalot in een beetje boter en doe dit samen met de overige ingrediënten in een foodprocessor en mix (niet te fijn, maar ook niet te grof). Vul de inktvisbuisjes tot op 1 cm van de opening met dit mengsel. Sluit de inktvisbuisjes met een houten prikkertje, zodat de vulling er tijdens het garen niet uitloopt. Voeg de gevulde inktvisjes bij de saus en laat 6 – 8 minuten zachtjes garen. |